Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ašeradens: Līdz nedēļas beigām paredzēts izveidot valdības deklarācijas sākotnējo redakciju

Līdz nedēļas beigām atbildīgās darba grupas plāno izstrādāt valdības deklarācijas sadaļu sākotnējās redakcijas, lai nākamnedēļ no tām varētu izveidot valdības darba plāna konsolidēto versiju, aģentūrai LETA sacīja "Jaunā vienotības" (JV) viens no līderiem Arvils Ašeradens.

 

Vaicāts par JV viedokli par "Apvienotā saraksta" (AS) piedāvāto otrā memoranda veidošanu par finansiālo ietvaru jeb finanšu pieejamību, Ašeradens skaidroja, ka atbildes par nākamajiem soļiem iezīmēsies, kad lielā mērā būs izveidota valdības deklarācija un koalīcijas līgums.

JV politiķis paredz, ka galvenais diskusiju smagums būs valdības deklarācijas veidošanā, vienojoties, kādus nākamās valdības mērķus izvirzīt un kā tos sasniegt. Reizē Ašeradens ir piesardzīgi optimistisks, jo darbs pie valdības deklarācijas ir sācies, līdz ar to arī situācija sarunās kļūs mierīgāka, jo katrs no topošās koalīcijas partneriem ieraudzīs savu lomu šajā procesā.

Komentējot AS priekšlikumus, JV politiķis norādīja, ka AS līdz šim tos pārrunājusi ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, bet vēl ne ar JV. Ašeradens norādīja, ka piekrīt, ka vēl jādiskutē par AS priekšlikumu par, iespējams, vēl divu ministra vietnieku izveidošanu un otro memorandu.

JV gan biedētu situācija, ja sāktu pazust Levita sākotnējais uzstādījums, ka ministru biedru amats tiek veidots ar mērķi, lai tie strādātu pie atsevišķu politikas jautājumu risināšanas, kuriem līdz šim nav veltīta pienācīga uzmanība, piebilda politiķis.

Kā ziņots, AS piedāvās potenciālās koalīcijas partijām - Nacionālajai apvienībai (NA) un JV parakstīt vēl vienu memorandu, šodien pēc tikšanās ar Levitu žurnālistiem sacīja viens no AS dibinātājiem, uzņēmējs un arhitekts Uldis Pīlēns.

Viņš norādīja, ka šo dokumentu varētu nosaukt par "memorandu 2" un tajā būtu jāatspoguļo nākamās koalīcijas uzdevumus turpmākajiem gadiem un finansiālo ietvaru. Tas, pēc Pīlēna paustā, varētu palīdzēt ātrāk virzīties uz priekšu ar valdības izveidi.

Jau vēstīts, ka, saglabājoties arī neatrisinātiem jautājumiem, tomēr pašlaik iezīmējusies vismaz daļēja AS un JV vienošanās par atbildības jomu sadalījumu topošajā valdībā. Pašlaik cita starpā notiek virzība uz valdības deklarācijas veidošanu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē