Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Asociācija: Jauno ierobežojumu dēļ darbu varētu zaudēt vismaz 40% bāru nozares darbinieku

Covid-19 apkarošanai ieviesto jauno ierobežojumu dēļ bāru nozarē darbu varētu zaudēt vismaz 40% darbinieku, aģentūrai LETA pauda Latvijas Bāru asociācijas valdes loceklis Oskars Ikstens.

"Jau šobrīd bāru nozare atrodas uz ļoti šauras un akmeņainas kalnu takas, un vēl viens nepārdomāts valdības lēmums to iegrūdīs aizā, kurā izdzīvos tikai tie, kuri spēs darboties ēnu ekonomikas apstākļos.

Mēs jau tuvojamies stāvoklim, kādā bāru nozare nonāktu, ja tiktu izsludināts sausais likums," minēja Ikstens.

Viņš norādīja, ka bāros ir iespējams nodrošināt kontrolētu vidi, regulēt cilvēku skaitu, kā arī rast citus drošības līdzekļus. "Ja cilvēki var pulcēties lielveikalos, ja pat nelielos pasākumos drīkst vienā telpā atrasties līdz 30 cilvēkiem - ļaujiet arī bāriem darboties pēc līdzīgiem nosacījumiem," pauda Ikstens.

Asociācijas valdes loceklis atzīmēja, ka šogad bāru nozares kopējais apgrozījums Latvijā ir samazinājies par vismaz 50% salīdzinājumā ar 2019.gada attiecīgo periodu. "Valdības ierosinājums ļaut bāriem strādāt vien līdz pusnaktij nostādīs bāru nozari bankrota priekšā, jo kompensācijas un atbalsta mehānismi piedāvāti netiek. Pat pēc pašām optimistiskākajām prognozēm darbu zaudēs 40% darbinieku," norādīja asociācijā.

Pēc asociācijā vēstītā, bāru nozarē pirms Covid-19 krīzes darbojās apmēram 900 uzņēmumu, bet šobrīd to skaits ir sarucis un samazināsies vēl, ja netiks sniegts atbalsts no valsts.

Ikstens arī piebilda - jārēķinās, ka, nesaņemot atbalstu vai iespēju strādāt, daļa bāru varētu sākt strādāt nelegālā režīmā, kas kaitēs gan epidemioloģiskajai drošībai, gan nozares sakārtošanai un nodokļu maksāšanai ilgtermiņā.

Tāpat Latvijas Bāru asociācijā pauda - ja bāriem tiktu ļauts strādāt arī pēc pusnakts, nozarei būtu iespējams pārdzīvot šo sarežģīto laiku, taču, ja Covid-19 ierobežojumu dēļ tas nav iespējams, ir nepieciešamas kompensācijas darbiniekiem par dīkstāvi, kā, piemēram, Apvienotajā Karalistē, kur tiek kompensēti 80% algas. 

Jau ziņots, ka sestdien, 17.oktobrī, Covid-19 izplatības mazināšanai stāsies spējā jauni ierobežojumi publiskās ēdināšanas un nakts izklaides vietām, tostarp ierobežojot to darba laiku līdz plkst.24.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē