Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kariņš joprojām nevarot pateikt, vai un kādas būs izmaiņas koalīcijā

Pašlaik nav iespējams pateikt, vai un pie kādām izmaiņām valdošajā koalīcijā novedīs Jaunās vienotības (JV) sāktās sarunas ar Saeimā pārstāvētajām partijām par atbalstu atsevišķām reformām, šorīt intervijā TV3 apgalvoja sarunu iniciators, premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Pēc Valsts prezidenta vēlēšanām JV ir sākusi sarunas gan ar koalīcijas, gan opozīcijas partijām par risināmiem politiskiem jautājumiem. JV līdz šim vairāk uzsvērusi, ka sarunu mērķis esot panākt virzību jautājumos, kuru risināšana valdībā stagnējot, savukārt koalīcijas partneri no "Apvienotā saraksta" (AS) un Nacionālās apvienības (NA) vērtē, ka sarunu mērķis esot panākt izmaiņas valdošajā koalīcijā, ko abas partijas neatbalsta, tāpēc uz sarunām piecu partiju formātā nenāk.

Kariņš neuzskata, ka sarunās ar AS un NA būtu iestājies strupceļš, un joprojām gaidot viņus pie sarunu galda. "Ja mans mērķis būtu veikt izmaiņas koalīcijā, to varētu ātri iniciēt, bet tas nav mans pašmērķis. Mērķis ir gūt plašāku atbalstu reformām," izteicās politiķis.

"Vai un kādas būs izmaiņas koalīcijā, to es tiešām pats šobrīd neredzu," apgalvoja Kariņš un piebilda, ka necenšoties novilkt laiku, bet necenšoties arī notikumus forsēt.

Šonedēļ partijām paredzētas sarunas par darāmo veselības aprūpes jomā.

Taujāts, kā JV un "Progresīvo" attiecības ietekmē abu partiju plēšanās Rīgas domē, Kariņš apgalvoja, ka domstarpības vietvarā neietekmējot sarunas par Saeimas un valdības līmenī darāmajiem darbiem. Konceptuālā atšķirība starp abām norisēm esot tā, ka JV sāktajās sarunās nevis dalot amatus, bet gan runājot par darāmajiem darbiem.

Kariņš izteicās, ka ne līdz galam izprot konfliktu Rīgas domes vadībā. Viņa skatījumā, līdzšinējā koalīcija spējusi labi strādāt, tāpēc tagad vajadzētu saglabāt vēsu galvu, sēsties pie sarunu galda un atrisināt domstarpības. Tagad vajadzētu "savilkties kopā, nevis sadalīties reizinātājos", par domes valdošo koalīciju izteicās politiķis.

Pret Staķa darbu Kariņam nekādu sūdzību nav bijis un viņa atkāpšanās bijusi zināms pārsteigums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē