Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LDDK eksperts: Pēc robežu atvēršanās pastāv bezdarbnieku emigrācijas risks

Pastāv liels risks, ka patlaban darbu zaudējušie varētu emigrēt pēc tam, kad pēc Covid-19 pandēmijas tiks atvērtas valstu robežas, trešdien preses konferencē sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) finanšu un nodokļu eksperts Jānis Hermanis.

"Tas ir līdzīgi kā pēc 10 gadus senās krīzes, kad bezdarbnieku skaits strauji pieauga - viņi nespēja integrēties darba tirgū un aizbrauca. Patlaban var rasties līdzīga situācija, tāpēc ir svarīgi panākt, lai bezdarbnieku skaits nepieaug pārāk strauji," stāstīja Hermanis.

Eksperts norādīja, ka to varētu panākt ar plašākiem atbalstošiem pasākumiem uzņēmējiem, tostarp, pilnveidojot dīkstāves pabalstu politiku. "Efektīvi atbalsta pasākumi palielinās iespēju, ka pēc krīzes darbu zaudējušie atsāks darbu tajā pašā nozarē, kur līdz krīzei, vai pat tajā pašā uzņēmumā," sacīja Hermanis.

"Tāpat svarīgi uzturēt uzņēmumu eksportspēju, jo lielāks eksporta apjoms palīdz uzturēt ekonomikas stabilitāti," norādīja LDDK eksperts.

Hermanis norādīja, ka kopš Covid-19 krīzes sākuma bezdarbnieku skaits ir pieaudzis par 15 000 cilvēkiem un tas ir liels skaits Latvijas mazajam tirgum.

Bezdarbnieku aizbraukšanas risku palielina arī tas, ka vidējā stundas samaksa Latvijā ir 9,9 eiro, bet daudzās Eiropas Savienības valstīs tie ir 30-40 eiro stundā.

Top komentāri

Itamars Toledano
NEPĀRPROTAMI! Neaizmirstiet miroņu kalnus Itālijā, Spānijā, Francijā un britos, un tukšās darba vietas Ja tikai pats darbs BŪS!
Latvju puika
L
Latvietis, kuram ir Dzimtene, pat neapsver domu doties prom...
jānis
j
Laimīgu taciņu vazaņķiem un veiksmi šampinjonu laukos!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē