Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits, sveicot pareizticīgos Lieldienās, aicina dziļāk apzināties dzīvības vērtību

Valsts prezidents Egils Levits, sveicot pareizticīgos Lieldienās, aicina dziļāk apzināties dzīvības vērtību, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

"Lieldienas simbolizē atjaunošanos, atdzimšanu, augšupeju. Arī šī īpatnējā situācija, kurā Lieldienu laikā atrodamies, liek mums par to domāt, un mums ir pamats par to domāt. Mēs dziļāk apzināmies dzīvības vērtību, mēs domājam par patiesi būtisko un atsijājam to, kas tā priekšā šķiet mazsvarīgs," saka Levits.

Viņš visai pareizticīgo draudzei novēl gaišu pārdomu un prieka pilnas Lieldienas.

Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs aicināja šajās dienās lūgties par ārstiem, kā arī pildīt valdības rīkojumus un mediķu sniegtās rekomendācijas.

Viņš pauž nožēlu, ka šodien cilvēku vidū izplatījusies "pārmērīga aizraušanās ar šīs pasaules labumiem, tieksmes pēc pagodinājumiem un slavas, dziļas ticības, patiesas mīlestības, žēlsirdības un patiesi labu darbu trūkums", bet "Dievs un Baznīca aizvirzās pēdējā vietā". Metropolīts uzrunā skaidro, ka no vēstures zināms, ka ciešanu un slimību pieļaušana vienmēr bijusi atgādinājums cilvēkam, ka dzīvība - tā ir Dieva lielākā dāvana cilvēkiem.

Metropolīts saka, ka nedrīkst krist izmisumā un padoties panikai. Viņš norāda, ka jāpastiprina "celles un mājas lūgšanas par epidēmijas pārtraukšanu", kā arī patiesi jātic un jālūdz Dievs, lai "uzklausa mūsu lūgšanas un atbrīvo katru no mums, mūsu valsti, valdību un visu tautu, un mūsu svēto baznīcu, tās virsganus, garīdzniekus, mūku kārtai piederīgos un kalpotājus, un visu vecumu ļaudis, un jebkurā vietā no postošās epidēmijas, un lai saglabā visiem dzīvību".

Kā ziņots, svētdien ar vairākiem attālinātajiem dievkalpojumiem bez dievlūdzēju fiziskas klātbūtnes Latvijā tiek atzīmētas pareizticīgo Lieldienas.

Top komentāri

Jānis
J
Kad, Levit, Jūs izkāpsiet no valsts siles, kurā sēžat kā cūka ar visām četrām kājām? Kad, es kā pareizticīgais Jums jautāju?
No
N
kristietības levits neko nesajēdz. Tāpat kā piekariņš gandrīz neko nezina, bet pļāpā par visu.
ļuļa
ļ
nez, ramadānā musulmaņus ar apsveiks?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē