Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Lībiņa-Egnere: Nevaram sagaidīt, ka ASV tolerēs naudas plūsmu uz Ziemeļkoreju

"Mēs nevaram sagaidīt, ka ASV tolerēs jebkādu naudas plūsmu uz Ziemeļkoreju, zinot, cik militāri lielus draudus šī naudas ieplūšana varētu radīt," LTV raidījumā Rīta panorāma, komentējot ziņojumu, kas noveda pie ABLV Bank pašlikvidācijas, sacīja Nacionālās drošības komisijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere (Vienotība).

Politiķe norādīja, ka ir jāuzdod jautājums banku uzraugiem Latvijā, kas nerīkojās, lai gan zināja, ka notiek darbības, kas ir pretrunā starptautiskajām sankcijām pret Ziemeļkoreju. 

"ASV, iespējams, šķita nesaprotami, kāpēc tas netika apturēts," sacīja Lībiņa-Egnere. Viņa norādīja, ka tiesībsargājošās iestādes ir labās attiecība ar ārvalstu kolēģiem un notiek sadarbība.

Viņasprāt, pēdējo nedēļu notikumi ilustrē pēdējo 20 gadu problēmu - Latvija vēlējās būt mazā Šveice, veidot reģionālo finanšu centru, bet nebija uzraudzības Šveices līmenī. Viņa gan piebilda, ka

ar likumiem viss ir kārtībā, tie ir samēroti ar starptautiskajām konvencijām, bet nepieciešama stingrāka uzraudzība. 

Savukārt, komentējot steidzīgi izstrādātos grozījumus, kas ierobežos maksātnespējas vai likvidatoru atalgojumu kredītiestāžu likvidācijas procesā, deputāte norādīja, ka Juridiskā komisija, kurā viņa darbojas, strādāja ar Maksātnespējas likumu, kas regulē maksātnespējas procesu, bet ne kredītiestāžu gadījumā. Viņasprāt, maksātnespējas procesā ir redzams progress. 

Bet kopumā, komentējot Saeimas darbu saistībā ar maksātnespējas administratoru un likvidatoru atalgojumu, viņa norādīja, ka līdz šim "kaut kā nebija politiskās gribas pieķerties."

 

 

Top komentāri

Endzelīns
E
Tolerēs? Kas tas par zvēru?
title
t
Nevaram vien sagaidīt vai Nevaram gaidīt?
...
.
tolerētāja, bļin...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Absurda karaļi

Daudzām problēmām apkrautās valsts kapitālsabiedrības Pasažieru vilciens (PV) vadība pirmšķietami nolēmusi vēl pamatīgāk nostiprināt savu apsmiešanas objekta statusu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē