Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Linkaits: Nākamā gada prioritāte satiksmes nozarē būs infrastruktūras attīstība

Nākamā gada prioritāte satiksmes nozarē būs infrastruktūras attīstība, gada noslēguma preses konferencē žurnālistiem sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Linkaits norādīja, ka papildus tam, ka turpināsies valsts autoceļu remontdarbus, nozīmīgs darbs paredzēts Rail Baltica jaunās dzelzceļa infrastruktūras plānošanā un būvniecībā.

"Nākamgad vērienīgi darbi paredzēti Rīgas Centrālajā stacijā un starptautiskās lidostas Rīga stacijā. Plānojam uzsākt iepirkumus būvniecībai visā Rail Baltica pamattrasē. Tas ir vēsturisks notikums, jo nevis slēdzam kādu dzelzceļa posmu, bet būvējam jaunu dzelzceļa infrastruktūru nākamajām paaudzēm," teica Linkaits.

Investīcijas infrastruktūras projektu īstenošanai nākotnē būs iespējams veikt, pateicoties Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānismam. Linkaits atzīmēja, ka "pašlaik notiek darbs pie finansējuma plānošanas trīs galvenajiem virzieniem - Rīgas un Pierīgas mobilitātes plāna izstrāde un sabiedriskā transporta uzlabošana, digitālajā jomā Baltijas valstu 5G starpsavienojums un "pēdējās jūdzes" atbalsts, kā arī ceļu infrastruktūras sakārtošana novadu savienojamībai," pauda ministrs.

Linkaits izcēla, ka šā gada prioritāte satiksmes jomā bijusi ceļu nozare. Nozīmīgs ieguldījums veikts, gan strādājot pie ilgtermiņa plāniem autoceļu saimniecības sakārtošanai, gan uzlabojot valsts autoceļu stāvokli. Izstrādāta ilgtermiņa valsts ceļu attīstības stratēģija līdz 2040.gadam, kas ir izdiskutēta ar pašvaldībām, Saeimas komisijām un apstiprināta Autoceļu padomē.

"Mums ir skaidrs rīcības plāns un ir zināmas izmaksas, kas ir nepieciešamas. Šogad papildus piesaistītie 75 miljoni ļāva veikt izrāvienu kvalitātes prasību nodrošināšanai uz valsts autoceļiem - ceļu attīstībā šis bija labākais gads pēdējo trīsdesmit gadu laikā. Nākamajā gadā nozīmīgus ieguldījumus ceļu atjaunošanā varēsim veikt, pateicoties savlaicīgi piesaistītiem papildus 100 miljoniem eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem," skaidroja Linkaits.

Nākamajā gadā plānots turpināt darbus pie autoceļu uzturēšanas tirgus atvēršanas, iepirkumos noskaidrojot ceļu uzturēšanas darbu veicējus nākamajiem pieciem gadiem. Tāpat nākamgad arī noslēgsies iepirkums par reģionālajiem autobusu pārvadājumiem nākamajiem desmit gadiem. Tiks ieviesta vienota biļešu sistēma, kas pasažieriem dos iespēju ikvienā biļešu tirdzniecības vietā un internetā iegādāties biļeti jebkurā reisā. Tāpat turpināsies darbs pie Rīgas - Pierīgas sabiedriskā transporta integrācijas, atklāja satiksmes ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē