Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mamikins: Putins ir ideāls ienaidnieks Eiropas politiskajai elitei

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir ideāls ienaidnieks Eiropas politiskajai elitei, intervijā aģentūrai LETA uzsvēra Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andrejs Mamikins.

Eiroparlamentārietis vērsa uzmanību, ka Lielbritānijā notikušais uzbrukums bijušajam dubultaģentam Sergejam Skripaļam ir ļoti zīmīgs notikums, jo tagad redzams, ka Eiropas Savienība (ES) ir sašķelta. Notikušais uzbrukums bijis Lielbritānijas mērķis pārslēgt sabiedrības un Eiropas politiskās elites uzmanību no Brexit uz kopēju draudu - Krieviju.

"Piemēram, Grieķija, Kipra un Bulgārija nekad nesūtīs prom Krievijas diplomātus. Te ir lūzuma moments. Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja šobrīd ir zaudējusi visu Brexit dēļ, jo ES sarunu risinātājs Mišels Barnjē iedzinis viņu stūrī. Lielbritānija vēlas pārslēgt uzmanību no Brexit uz kopējo draudu jeb Krieviju. Putins ir ideāls ienaidnieks Eiropas politiskajai elitei, un neviens šobrīd nerunā par Brexit," skaidroja Mamikins.

Politiķis norādīja, ka mērķis ticis īstenots, jo tagad visi runājot par transatlantisko saišu stiprināšanu un stāšanos pret Putinu, kas, pēc eiroparlamentārieša domām, ir absurds, jo, tā rīkojoties, ES ekonomiskajā ziņā zaudēšot. Mamikins pieļāva, ka lielas pārmaiņas ES un Krievijas attiecībās tuvākajā nākotnē nav gaidāmas, savukārt daļa vainas par Krievijas prezidenta vēlēšanu iznākumu ir uz ES pleciem.

"Putins turpmāk vairāk pievērsīsies iekšpolitiskām problēmām un varētu par premjerministru iecelt kādu politiski un ekonomiski liberālāku personu. Tāpat viņš varētu nomainīt ārlietu ministru Sergeju Lavrovu pret senatoru Konstantīnu Kosačovu, ar kuru Rietumos runā vairāk. Krievijas tauta joprojām uzticas savam līderim, kāds viņš ir. Jo vairāk sankciju tiek vērsts pret Krieviju, jo vairāk tiek kliegts, kāds Putins ir diktators un fašists, jo lielāks atbalsts Krievijas tautā ir Putinam. Viņš ir reāls līderis, kas apvienojis nāciju ap sevi," sacīja politiķis.

Komentējot Nord Stream 2 projektu, EP deputāts vērsa uzmanību uz Vāciju, kas spēlējot "interesantu spēli", proti, tā pēc uzbrukuma dubultaģentam lēmusi par diplomātu izraidīšanu, tomēr brīdi vēlāk paziņojusi, ka konceptuāli atbalsta Nord Stream 2 projektu. Viņaprāt, šādas darbības jau iepriekš tikušas sarunātas ar Krieviju.

"Vācijai ir ļoti izdevīgi, lai Krievijas dabasgāze tiktu piegādāta vēl lielākos apjomos, jo Vācijas rūpniecība ir vitāli atkarīga no Krievijas gāzes. Pretestība pret Nord Stream 2 ir tādēļ, ka ASV vēlas ienākt Eiropas tirgū ar sašķidrināto gāzi un ieņemt to tirgus daļu, ko šobrīd ieņem Gazprom," pieļāva Mamikins, skaidrojot, ka Latvijas pozīcijai un ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) viedoklim par Nord Stream 2 projektu viņš nepiekrīt, jo Krievijas dabasgāze ir vislētākā un to piegādāt ir visērtāk.

Eiroparlamentārietis gan piekrītot tam, ka Krievija spēlējas ar Latviju politiski, cenšoties izmantot konkrēto projektu politisku mērķu sasniegšanai kaut vai tāpēc, ka Latvijai dabasgāzes cena ir augstāka nekā Vācijai vai Beļģijai. Mamikins uzsvēra, ka ir svarīgi, cik Latvija ir veiksmīga, risinot sarunas par dabasgāzes piegādēm, jo iespējams gan par zemāku cenu iegūt dabasgāzi no Krievijas, gan sarunāties un izdevīgā ceļā sadarboties ar Krieviju. "Teikt, ka Eiropa ir kā narkomāns, kas sēž uz Krievijas gāzes adatas, gan ir liels pārspīlējums," piebilda EP deputāts.

Top komentāri

mamikins melis
m
Kā jau krievu nacistiem pieņemts, ja nav ko teikt par tēmu - Putina fašismu - tad krievu nacists mamikins izdomā pats savu tēmu un sāk pēc iespējas izmisīgāk pats ar sevi par to strīedēties. Krievu nacistam mamikinam tiek nosaukums ''šodienas stulbākā teksta autors.''
biedrs Mammikiņs
b
Pūķins ir ideāls vadonis krievu nacistiem.
vasja
v
ideāls vai neideāls nezinu bet Krievijas tautām vislielākais ienaidnieks noteikti. viņam atkal ir izdevies pārliecināt Krievijas tautas ka tās ir stulbas bet tām ir paveicies jo ir viņš - Putins! kādreiz teica ka Staļins ir Ļeņins šodien tad tagad var teikt ka Putins ir Staļins šodien lai gan nav ko teikt jo krieviņi jau tā domā šī apmātā tauta jau bez elka nevar...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē