Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

NA politiķis Melbārdes pāriešanu uz JV īsi pirms vēlēšanām vērtē kā ļoti nekorektu rīcību un mudina nolikt mandātu

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētās deputāte Daces Melbārdes "pārlēkšana" uz "Jauno Vienotību" (JV) īsi pirms vēlēšanām ir ļoti nekorekta un nekoleģiāla rīcība, uzskata NA Saeimas frakcijas priekšsēdētājas vietnieks, NA valdes loceklis Jānis Dombrava.

Politiķa ieskatā, Melbārdei šajā situācijā būtu "tikai korekti" nolikt EP deputātes mandātu, jo NA vēlētāji balsoja par savas partijas pārstāvniecību un nākamais kandidāts savulaik saņēmis līdzīgu atbalstu vēlēšanās. 2019.gada EP vēlēšanās Melbārde saņēma vairāk par 85 000 balsu, savukārt nākamais kandidāts, Saeimas deputāts Edvīns Šnore (NA) atpalika par aptuveni 2000 balsu.

Dombrava aģentūrai LETA atzina, ka starp NA un Melbārdi bija izveidojusies zināma vērtību plaisa, ko iezīmēja arī domstarpības par atsevišķiem balsojumiem EP, piemēram, "politiķei neaizstāvot Latvijas ģeopolitisko partneri Poliju". Tāpat arī citos jautājumos, par kuriem notika EP balsojums, abām pusēm bijuši atšķirīgi viedokļi, skaidroja NA politiķis.

Deputāts atzīmēja, ka Melbārde nevienu īsti neesot iepriekš informējusi par aiziešanu uz JV.

Kā ziņots, partiju apvienībai JV šodien pievienojusies EP deputāte Melbārde, aģentūru LETA informēja partiju apvienībā.

Melbārde EP 2019.gadā tika ievēlēta no NA saraksta. Melbārde pārstāvēja NA vairākās valdībās.

Jautāta par to, kāpēc nolēma pamest NA, Melbārde aģentūrai LETA norādīja, ka tas lielā mērā ir saistīts ar pēdējo gadu norisēm - gan ar Covid-19 pandēmijas laiku, gan arī ar Krievijas atkārtotu iebrukumu Ukrainā, kā arī ar viņas darbību EP, kas licis pārdomāt, kāds ir eiroparlamentārietes nākotnes redzējums uz Latvijas un Eiropas Savienības (ES) attīstību.

"Esmu pārliecināta eiroatlantiskās sadarbības atbalstītāja. Manuprāt, patlaban vairāk nekā jebkad iepriekš Latvijai ir nepieciešama dalība stiprā ES un spēcīgā NATO. Es redzu, ka man ar JV ir kopīgas vērtības un izpratne par Latvijas izaugsmi, tāpēc es redzu sevi kā politiķi JV komandā," sacīja EP deputāte.

Jautāta, vai viņas vērtības patlaban nesaskan ar tām, kādas pārstāv NA, Melbārde to noliedza. Viņa uzsvēra, ka joprojām iestājas par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, latviešu kultūras saglabāšanu, nacionālās identitātes stiprināšanu un latviešu tradīciju saglabāšanu.

"Es neredzu nekādas pretrunas. Tas ir vairāk saistīts ar manu darbību EP. Patlaban esmu Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā un mani balsojumi EP diezgan skaidri parāda to, ka mums atsevišķos jautājumos ir atšķirīga nostāja. Pēc savas būtības es esmu eirooptimiste," pauda politiķe.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairāk raugās uz Rietumiem

Latvijā aizvien populārāks kļūst viedoklis, ka nepieciešama dziļāka integrācija Eiropas Savienībā (ES), pat ja tā nes līdzi politiskās un ekonomiskās suverenitātes mazināšanos. 2019. gada pavasar...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē