Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pasaules volejbola turnīra posms Jūrmalā – ieguvums ne tikai sportam, bet arī ekonomikai

Šajā nedēļas nogalē Jūrmalā norisinājās Pludmales volejbola pasaules līmeņa turnīrs Beach Pro Tour Challenge Jūrmala, kurā četras dienas Majoru saulainajā pludmalē noritēja spraigas spēles ar negaidītu lielu dalībvalstu skaitu – 32.

Jānis Buks, Latvijas Volejbola federācijas prezidents neslēpj, ka pasākuma rīkošanā ieguldīts milzīgs komandas darbs: "Eiropā ir daudz vietu, kur var spēlēt pludmales volejbolu, konkurence pasākumu rīkotāju vidū ir sīva, tāpēc sarunu process bija garš, taču mums izdevās sevi pierādīt no labākās puses. Kā sava veida mēraukla pasaules volejbola turnīriem ir Šveices pilsēta Gštade, kas allaž izceļas ar visaugstāko organizatorisko līmeni, līdz ar to šobrīd, runājot ar delegāciju pārstāvjiem un dzirdot, ka mūsu posms tiek salīdzināts ar Šveici, zinu, ka esam paveikuši lielisku komandas darbu. Uzskatu, ka šādi pasākumi ir milzīgs ieguvums ne tikai Latvijas sportistiem, bet arī ekonomikai."

Kopā mūsu valstī bija ieradušās teju 100 komandas no visas pasaules. Viskuplāk pārstāvētās delegācijas bija no Ķīnas, Brazīlijas un ASV. Bez tam daudzas delegācijas mūsu valstī uzturas jau vairāk nekā nedēļu, trenējoties gan Rīgā, gan Jūrmalā un sildot mūsu valsts ekonomiku – mitinoties viesnīcās, izmantojot ēdināšanas un izklaides iespējas. Notikumiem seko līdzi arī ārvalstu mediji, līdz ar to Latvijas vārds izskan visā pasaulē.

Šajās dienās Jomas ielā un visā Jūrmalā dzirdamas daudzas un dažādas valodas, ielās ir daudz automašīnu ar ārvalstu numuriem, redzam neskaitāmus sportistus – kopā ar pludmales volejbolu pilsētā ir ieradušies simtiem un pat tūkstošiem cilvēku – sportisti, delegācijas, līdzjutēji, par ko prieks, protams, arī pilsētas domei.

"Jūrmala, vasara, smiltis un pludmales volejbols ir nedalāmas vērtības. Bijis prieks aicināt visus nedēļas nogalē izbaudīt šo unikālo pasaules līmeņa pludmales volejbola  atmosfēru Majoros, arī tos, kuri ar sportu ir uz "jūs". Jau devīto reizi uzņēmām lielo pasaules līmeņa volejbolu Majoru smiltīs, tas ik gadu ir ļoti gaidīts notikums, vērienīgākais sporta notikums gadā. Esam gandarīti, ka Jūrmala ieņem stabilu vietu Eiropas un pasaules volejbola pilsētu vidū – Jūrmala un Latvija spēj sarīkot pasaules līmeņa turnīru, mums ir brīnišķīga un unikāla norises vieta, labākās smiltis pasaulē un ārkārtīgi spēcīgi pludmales volejbolisti," saka Rita Sproģe, Jūrmalas domes priekšsēdētāja.

Latvijas vārdu Majoru pludmalē aizstāvēja Tīna Laura Graudiņa/ Anastasija Samoilova, Anete Namiķe/ Varvara Brailko, Līva Ēbere/ Deniela Konstantinova, Marta Ozoliņa/ Luīze Skrastiņa, kā arī Aleksandrs Samoilovs/ Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš/ Mihails Samoilovs, Beāte Liepājniece/Anija Ozoliņa, Edgars Točs/ Olivers Bulgačs, Renāte Krūklīte/Kitija Martini Ādamsone, Rinalds Aišpurs/Arnis Reliņš un Rūdolfs Stankevičs/ Dāvis Teteris.

"Mums ļoti patīk spēlēt pilnās tribīnēs, tāpēc prieks, ka Latvijas līdzjutēji bija sanākuši kuplā pulkā un atbalstīja. Mēs tomēr esam arī mākslinieces un gribam parādīt skatītājiem skaistu spēli. Jūrmala ir mums labi pazīstama un jūtamies pārliecinātas, bet, protams, šeit bija spēcīga konkurence, tostarp, Kanādas, Brazīlijas un Šveices sportistes," sajūtās dalās volejboliste Tīna Laura Graudiņa.

"Protams, mēs visi turējām īkšķus par mūsu spēlētājiem un ticējām, ka viņiem ir pa spēkam tikt līdz finālspēlēm. Taču konkurence bija sīva ar patiesi lielu spēcīgu komandu skaitu. Piemēram, savus panākumus centās atkārtot itāļu duets Samuele Kotafāva (Samuele Cottafava) un Paolo Nikolai (Paolo Nicolai), kas pērn Jūrmalā izcīnīja zeltu. Latvijā varējām redzēt patiesi spraigas, augsta līmeņa spēles četru dienu garumā," stāsta J.Buks.

LVF vadītājs ir patiesi gandarīts par paveikto – šoreiz tika izveidota īpaši plaša fanu zona, kurā tiek nodrošināti arī ēdināšanas pakalpojumi, savukārt uz pasākumu bija ieradies arī starptautiskās uzraudzības organizācijas pārstāvis, lai klātienē pārliecinātos, ka viss notiek labākajā līmenī. Pēc savas iniciatīvas viņš jau piektdien devās prom, novērtēdams, ka viss ir labākajā kvalitātē un iemeslu satraukumam nav.

Beach Pro Tour turnīri jau otro sezonu norisinās visā pasaulē un viens no tiem notika Jūrmalā. Latvija iekļauta kalendārā kā Challenge sacensību norises vieta. Šis sacensību formāts nodrošina Latvijas komandām lielāku iespēju cīnīties par medaļām un ļauj skatītājiem redzēt gan pašmāju, gan pasaules labākos pārus tepat Latvijā.

Pasākums norisinājies ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Jūrmalas pilsētas domes atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē