Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pavļuts: Ja būsim modri, atgriezties pie stingrākiem ierobežojumiem nevajadzētu

Ja Latvijas būs "modra un uzmanīga" Covid-19 pārvaldības procesā, pie stingrākiem ierobežojumiem atgriezties nevajadzētu, pēc otrdien notikušās Ministru kabineta sēdes žurnālistiem sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš norādīja, ka valdība regulāri apskatīs saslimstības pieauguma projekcijas modeļus, pēc kuriem arī noteikti iepriekšējie stingrie ierobežojumi, un uz to pamata būs iespējams pieņemt pareizos lēmumus.

Veselības ministrs atzīmēja, ka par Covid-19 pārvaldības stratēģiju notiek Veselības ministrijas (VM) un citu nozaru ekspertu saruna.

"Speciālistu ieskatā, mums tiešām visvairāk un visrūpīgāk ir jāvērtē izmaiņas un dinamika inficēšanās gadījumu skaita ziņā. Es domāju, ka tas nevienu neizbrīna. Ja, piemēram, strauji - par apmēram 10% - pieaugtu inficēšanās gadījumu skaits, tas būtu nopietns brīdinājuma signāls un pamats diskutēt, vērtēt rīcību," pauda Pavļuts.

Viņš sacīja, ka šie dati būtu jāvērtē arī padziļinātāk, jo pēdējā laikā novērojama tendence, ka hospitalizēto īpatsvars no inficētajiem cilvēkiem sarūk, un tas varētu signalizēt, ka, pieaugot vakcinētu cilvēku skaitam un īpatsvaram Latvijā, riski slimnīcu turpmākai pārslodzei varētu būt mazāki.

Vienlaikus, lai gan pašlaik nekādu tāda veida indikāciju nav, "vīruss var mums gatavot arī kādus nepatīkamus pārsteigumus", sacīja Pavļuts, ar to dokājot jaunus Covid-19 paveidus. "Izslēgt tādu varbūtību nevar, ņemot vērā, ka pasaulē vēl arvien ir valstis un reģioni ar ārkārtīgi zemu vakcinācijas līmeni," sacīja amatpersona.

Arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), komentējot jautājumu par valdības stratēģiju Covid-19 izplatības pārvaldībā, norādīja, ka kopumā plāns nav mainījies - stratēģijas pamatā nemainīgi ir vakcinācija.

Kā ziņots, nākamajā nedēļā valdības sēdē paredzami tiks prezentēti scenāriji Covid-19 saslimstības pieauguma gadījumā.

Valstī pirmdien, 15.novembrī, atcelts tā saucamais "stingrais lokdauns", kura laikā pamatā bija pieejami tikai pirmās nepieciešamības pakalpojumi, tika noteikta komandantstunda, kā arī izglītības iestādes strādāja attālināti.

No pirmdienas spēkā stājies jaunais regulējums, kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē