Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Premjers: Iekšlietu ministrijai daudz intensīvāk jāstrādā pie Ukrainas bēgļu jautājumu koordinācijas

Iekšlietu ministrijai (IeM) kā atbildīgajai šajā jomā daudz intensīvāk jāstrādā pie Ukrainas bēgļu jautājumu koordinācijas starp valsts institūcijām, nevalstiskajām organizācijām un pašvaldībām, uzskata Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers pirmdien tikās ar pārstāvjiem no nevalstiskajām organizācijām, kas sniedz palīdzību un atbalstu Ukrainas bēgļiem. Tikšanās laikā Ministru prezidents, uzklausot organizāciju pārstāvjus, pateicās tām par paveikto milzīgo darbu Ukrainas civiliedzīvotāju labā.

Kariņš pēc tikšanās norādīja, ka tikšanās laikā izkristalizējās, ka lielākās neskaidrības ir par to, kā interpretēt un īstenot normas par atbalsta pasākumiem bēgļiem, kā arī par koordināciju starp dažādām institūcijām un nevalstiskajām organizācijām.

Ministru prezidents pauda, ka Ukrainas bēgļu jautājumu risināšana būs viens no galvenajiem jaunā iekšlietu ministra uzdevumiem. Šobrīd šo jautājumu risināšana ir iekšlietu ministra vieta izpildītāja, Ministru prezidenta biedra, aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) atbildībā.

Ministru prezidents pirmdien tikās ar organizāciju "Tavi Draugi", "PROVIDUS", "Latvijas Sarkanais Krusts", "Gribu palīdzēt bēgļiem", "Ukrainas atbalsta biedrība", biedrības "Common Ground" un biedrības "Patvērums "Drošā māja"" pārstāvjiem.

Kā ziņots, kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā līdz šim Latvijā reģistrēti 29 971 Ukrainas civiliedzīvotājs, bet 24 098 bēgļiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, liecina jaunākā Iekšlietu ministrijas (IeM) apkopotā informācija.

Valdība nesen apstiprināja Ukrainas kara bēgļu atbalsta pasākumu plānu, kura īstenošanai paredzēts finansējums līdz 116,277 miljoniem eiro. Šis plāns sagatavots, lai nodrošinātu atbalstu kopumā līdz 40 000 Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Tāpat valdība iepriekš nolēma, ka, Latvijā ierodoties 30 000 Ukrainas bēgļu, septiņām valstspilsētām vajadzētu uzņemt kopumā 14 876 cilvēkus, no kuriem vairāk nekā puse būtu jāuzņem Rīgai.

Pašvaldībās izmitināmo bēgļu skaits tiktu sadalīts proporcionāli pašvaldību administratīvajās teritorijās deklarēto iedzīvotāju skaitam.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī Ukrainā savas mājas bijuši spiesti pamest miljoniem cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē