Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pūce: AP iekšlietu ministra amata kandidātu plāno izraudzīties līdz nedēļas beigām

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" (AP) iekšlietu ministra amata kandidātu plāno izraudzīties līdz nedēļas beigām, aģentūrai LETA pastāstīja AP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Politiķis skaidroja AP valdes sēdē tika novērtēta pašreizējā politiskā situācija, tas, kāda stratēģija iekšlietu ministra izraudzīšanās procesā tai vislabāk atbilstu, un par kāda tipa kandidātiem būtu jādiskutē.

AP iekšējo spriešanu turpinās ceturtdien, 19.maijā.

Vaicāts par procesu pēc partiju apvienības lēmuma pieņemšanas, Pūce pauda, ka atbilstoši ierastajai kārtībai, pirmkārt, par to tiks pavēstīts Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), lai viņam būtu iespēja ar AP virzīto pretendentu pārrunāt darba prioritātes. Pēc tam sekotu iekšlietu ministra kandidāta pieteikšana koalīcijā.

Kā ziņots, Nacionālā apvienība (NA) lēmumu par ekonomikas ministra amata kandidāta izvirzīšanu pieņems šonedēļ, aģentūrai LETA pavēstīja NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien parakstīja rīkojumu par ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) demisiju. Šāda rīcība sekoja pēc tam, kad NA ultimatīvi uzstāja uz Marijas Golubevas (AP) demisionēšanu no iekšlietu ministres amata.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja iekšlietu ministres Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva šonedēļ paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Ministru prezidents Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Vitenbergam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē