Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Robežsardze: Imigranti uz robežu nogādājuši divu cilvēku ķermeņus bez redzamām dzīvības pazīmēm

Latvijas robežas tuvumā Baltkrievijas pusē imigranti nogādājuši divu cilvēku ķermeņus bez redzamām dzīvības pazīmēm, informēja Valsts robežsardzē.

Veicot robežas uzraudzību, valsts robežas tuvumā Baltkrievijas pusē tika novērota personu grupa, kura uz paštaisītām nestuvēm pārvietoja gulošu cilvēku. Lai novērstu iespējamu nelikumīgu robežas šķērsošanu, robežsargi devās uz notikuma vietu un kļuva par aculieciniekiem, kā Latvijas -Baltkrievijas robežas tuvumā tiek atnests un atstāts guļam uz zemes viens cilvēks un pēc brīža viņam blakus novietots arī otrs cilvēks bez redzamām dzīvības pazīmēm.

Pašlaik tiek veikta minētās grupas novērošana un situācijas monitorēšana.

Robežsardzē atzīmē, ka uz Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas hibrīdapdraudējums no Baltkrievijas varas iestāžu puses aizvien turpinās. Neskatoties uz aizvien aukstākiem laika apstākļiem, tas kļūst pat intensīvāks.

Arī iepriekš robežsargiem, lai novērstu tālāku cilvēku veselības un dzīvības apdraudējumu, nācies saukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes, lai sniegtu pirmo medicīnisko palīdzību Latvijas teritorijā nogādātajiem vai nokļuvušajiem, novārgušajiem un nereti apsaldējumus guvušajiem cilvēkiem. Taču ne vienmēr šādās situācijās cilvēkus izdodas glābt, skaidro robežsardzes pārstāvji.

Amatpersonas atgādina, ka saskaņā ar Latvijas likumiem par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, kā arī personas, ja tā atrodas dzīvībai vai veselībai bīstamā stāvoklī, apzinātu atstāšanu bez palīdzības, iestājas kriminālatbildība un draud sods saistīts ar reālu brīvības atņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē