Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

SIF: 2023.gadā Ukrainai ziedojis 51% Latvijas iedzīvotāju

2023.gadā Ukrainai ziedojis 51% Latvijas iedzīvotāju, informēja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pārstāve Ilze Sarkanābola.

Viņa norāda, ka Latvijas iedzīvotāju sniegtā palīdzība un atbalsts Ukrainai un Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā vēl joprojām ir augsts.

Ukrainas vai Ukrainas bēgļu atbalstam 2022.gadā ziedoja - 56%, savukārt 2023.gadā 51% cilvēku pēdējā gada laikā personīgi ir snieguši kādu palīdzību vai atbalstu Ukrainai rāda jaunākie "Kantar Latvija" aptaujas dati pēc SIF pasūtījuma.

Ukrainai vai Ukrainas bēgļu atbalstam katrs otrais jeb 51% pēdējā gada laikā personīgi ir sniedzis kādu palīdzību vai atbalstu Ukrainai. 26% iedzīvotāji visbiežāk ir ziedojuši naudu, 17% respondentu ziedojuši pirmās nepieciešamības preces, kā, piemēram, pārtiku, higiēnas preces, medikamentus, vēl 16% pauduši atbalstošu attieksmi Ukrainai sociālajos tīklos.

Iedzīvotāji - 8% - ir snieguši arī tādu atbalstu kā piedalījušies atbalsta pasākumos, 6% aptaujas dalībnieki parakstījušies portālā "Manabalss.lv" par Eiropas Savienības oficiālās vai potenciālās kandidātvalsts statusa piešķiršanu Ukrainai, savukārt 14% norādījuši, ka snieguši cita veida atbalstu.

Mazāk par pusi jeb 44% Latvijas iedzīvotāju skatījumā Ukrainas kara izbeigšanai būtu jādara viss nepieciešamais, lai Krievija zaudētu un okupētās teritorijas atgrieztu Ukrainai.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā.

Kopumā kopš 2022.gada februāra biedrībā darbojušies vairāk nekā 5000 brīvprātīgo, uz Ukrainu nosūtīta humānā palīdzība vairāk nekā septiņu miljonu eiro vērtībā, tāpat vismaz 200 000 eiro apmērā sniegts atbalsts Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Aptauju veica pētījumu kompānija "Kantar Latvija" 2023.gada decembrī. Aptaujā piedalījās Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē