Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

SM: Galvenais izaicinājums pastāvīgu lidojumu nodrošināšanai no Liepājas lidostas ir finansējums

Galvenais izaicinājums pastāvīgu lidojumu nodrošināšanai no Liepājas lidostas, līdzīgi kā citās nozarēs, ir finansējuma pieejamība, sacīja Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji, komentējot Liepājas un Dienvidkurzemes novada pašvaldību vadītāju aicinājumu nodrošināt starptautiskos lidojumus no Liepājas lidostas.
SM norādīja, ka ceturtdien noslēdzās publiskā apspriešana par konceptuālā ziņojuma projektu "Latvijas aviācijas nozares ilgtermiņa stratēģiskās prioritātes līdz 2050.gadam", kurā uzsvērts, ka SM ir jāatbalsta gan iekšzemes aviosatiksmes atjaunošana, kā arī starptautiski savienojumi, izmantojot satiksmē nelielos un daudzskaitlīgi pasažieru ietilpīgos lidaparātus.
 
Tādējādi tas varētu sasniegt lielāku ieguldījumu no pašvaldību investīcijām lidostu infrastruktūrā, kā arī nodrošināt labāku reģionu sasniedzamību un uzlabot investīciju vidi.
Ministrijā atzīmēja, ka būtu jāatbalsta reģionālās lidostas, īpaši tās, kurās pašvaldības ir veikušas būtiskus ieguldījumus aviācijas infrastruktūrā.
Līdz ar to SM norādīja, ka patlaban lidojumu atjaunošanai nepastāv tiesiski šķēršļi esošā sabiedriskās nozīmes pakalpojumu regulējumā, tomēr galvenais izaicinājums, līdzīgi kā citās nozarēs, ir finansējuma pieejamība.
 
Detalizētāku informāciju SM varēs sniegt pēc konceptuālā ziņojuma apstiprināšanas.
 
Jau ziņots, ka Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" patlaban pastāvīgus lidojumus uz Liepāju neplāno nodrošināt, tomēr diskusijas un plāni par šo lidojumu iespējamību tālākā nākotnē joprojām ir aktuāli un esoši lidsabiedrības dienas kārtībā.
"airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts, komentējot pastāvīgu reisu nodrošināšanu uz Liepājas lidostu, norādīja, ka lidmašīnā "Airbus A220-300" ir 145 vietas, kuras arī būtu jāizpilda, bet arī visu vietu aizpildīšanas gadījumā būtu nepieciešams valsts vai pašvaldību atbalsts.
Tomēr konkrētu dotāciju apmēru Zilberts nesniedza, norādot, ka patlaban par to ir pāragri spriest, jo tas galvenokārt ir atkarīgs no konkrētās situācijas, tostarp degvielas cenām.
 
LETA arhīvs liecina, ka "airBaltic" lidojumus no Rīgas uz Liepāju pārtrauca 2020.gada oktobrī, kad ceļošanas ierobežojumu dēļ pieprasījums pēc šiem reisiem bija zems.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Studēt augstskolā ir vērts

Jauniešiem, kuri ir ieguvuši vidējo izglītību un prāto, ko darīt tālāk, racionālāka izvēle var izrādīties studēšana augstskolā. To ļauj secināt Ekonomikas ministrijas (EM) veidotās darba tirg...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē