Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Valsts prezidents: Tukuma novads piedāvā labas iespējas profesionālajai izglītībai

Tukuma novads piedāvā labas iespējas profesionālajai izglītībai - tās ir jāturpina stiprināt, uzsver Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš ceturtdien darba vizītē apmeklēja Tukuma novadu.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, vizītes laikā Rinkēvičs tikās ar Tukuma novada pašvaldības deputātiem, devās uz Kandavas Lauksaimniecības tehnikumu un Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālo vidusskolu, kur iepazinās ar mācību procesu un tikās ar abu mācību iestāžu audzēkņiem.

Tāpat Tukuma novadā Rinkēvičs apmeklēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Tukuma daļu, iepazinās ar uzņēmējdarbības vidi uzņēmumos SIA "Pure Chocolate", SIA "Lindstrom Prodem" un SIA "Vilomix Baltic" un vizītes noslēgumā tikās ar Tukuma novada iedzīvotājiem Tukuma 2.vidusskolā.

Rinkēvičs norādīja, ka darba vizītē guvis pārliecību, ka gan novada vadība, gan uzņēmēji saskata plašas attīstības iespējas novadā, lai celtu tā ekonomisko attīstību un kopējo iedzīvotāju labklājību. Prezidenta ieskatā tās ir jāizmanto.

"Tukuma novadā jau darbojas nozīmīgi ražošanas uzņēmumi un šeit ir visi nepieciešami priekšnoteikumi, lai attīstītu uzņēmējdarbību vēl plašāk," vizītes laikā akcentēja Rinkēvičs.

Apmeklējot Kandavas Lauksaimniecības tehnikumu un Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālo vidusskolu un tiekoties ar audzēkņiem, Valsts prezidents novērtēja jauniešu interesi un apņēmību profesionālo prasmju apgūšanā.

Prezidents uzsvēra, ka Kandavas Lauksaimniecības tehnikumā guvis apliecinājumu, ka Latvijas uzņēmējiem ir vajadzīgi tehnikumi un tehnikumiem - uzņēmēji, jo profesionālā izglītība ieņem nozīmīgu lomu mūsu tautsaimniecības izaugsmē, sagatavojot arvien trūkstošos speciālistus. Vienlaikus profesionālās izglītības tēla un kvalitātes spodrināšanā liela nozīme ir nozaru uzņēmumu aktīvai līdzdalībai, iesaistoties gan izglītības satura pilnveidē, lai tas elastīgi un dinamiski ietu līdzi nepieciešamajām pārmaiņām, gan veicinot to, ka spējīgi speciālisti daļu laika velta jaunās paaudzes izglītošanai.

Sarunā ar Pulkveža Oskara Kalpaka profesionālās vidusskolas audzēkņiem Valsts prezidents atzinīgi novērtēja audzēkņu augsto motivāciju un apņēmību turpināt mācības un vēlāk dienēt Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos. Valsts prezidents pauda pārliecību, ka daudzi audzēkņi būs Latvijas bruņoto spēku nākotnes vadītāji un stipras un pārliecinātas Latvijas pilsoņi, ja arī nākotnē neizvēlēsies sasaistīt savu dzīvi ikdienā ar bruņotajiem spēkiem.

Tukuma novada apmeklējuma laikā Valsts prezidents nolika ziedus pie pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica pieminekļa un sniedza interviju masu mediju pārstāvjiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē