Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Vitenbergs: Latvijas ekonomika šogad varētu augt par apmēram 5%

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad varētu augt par apmēram 5%, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

"Turpināsies ekonomikas izaugsme. Iepriekšējais gads būs noslēgts ar apmēram 4,5-5% IKP pieaugumu. (..) Nākamais gads arī būs ar 5% pieaugumu," sacīja ministrs.

Vitenbergs atzīmēja, ka 2022.gadā ekonomikā ieplūdīs Eiropas Atjaunošanas un noturības mehānisma nauda, kā arī jaunais Eiropas Savienības fondu periods atstās pozitīvu iespaidu uz nodarbinātību, bezdarba līmenim samazinoties vēl par vienu procentpunktu.

"Turpināsim mērķtiecīgu kursu uz investīciju piesaisti," pauda Vitenbergs, piebilstot, ka pagājušais gads bija ļoti sekmīgs, tomēr ir jāturpina darbs, lai sasniegtu 2027.gadam izvirzīto mērķi - 27 miljardus eiro preču un pakalpojumu eksportā.

Ministrs arī norādīja, ka šogad Latvijā turpinās pieaugs vidējā darba alga.

Tāpat Vitenbergs atzīmēja, ka šobrīd Latvijā joprojām ir uzņēmumi, kas nevar strādāt, piemēram, atrakcijas iekštelpās, azartspēles. "Būtu jārada iespēja uzņēmumiem, kuri šobrīd nevar strādāt, ļaut strādāt zaļajā režīmā," sacīja ministrs, piebilstot, ka Ekonomikas ministrija ir veikusi datu analīzi, secinot, ka Latvijas iedzīvotāji aktīvi dodas uz Lietuvu un Igauniju, kur saņem pakalpojumus, kas Latvijā šobrīd ir liegti.

Jau vēstīts, ka 2021.gada deviņos mēnešos Latvijas IKP pieauga par 5,2%. Faktiskajās cenās Latvijas IKP pērn deviņos mēnešos bija 23,798 miljardu eiro apmērā.

Centrālā statistikas pārvalde datus par Latvijas IKP pieaugumu 2021.gadā kopumā paziņos 28.februārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Trūkst reālas rīcības

Investīciju klimats Latvijā investoru vērtējumā 2023. gadā sasniedzis viszemāko vērtību – 1,9 punktus no 5, un salīdzinājumā ar 2022. gada mērījumiem vērtējums nokrities par 0,4 punktiem. Tā secin...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē