Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ārpolitikas institūts: Militārā atbalsta sniegšana Ukrainai bija vēsturiski unikāla situācija

Militārā atbalsta sniegšana Ukrainai bija vēsturiski unikāla situācija, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica Latvijas Ārpolitikas institūta (LĀI) direktors Kārlis Bukovskis.

Viņš paskaidroja, ka situācija bijusi unikāla, jo Eiropas savienības (ES) institūcijām, Eiropas Komisijai (EK) ir noteikts skaits ar kompetencēm, par kurām vispār drīkst lemt. 

"Militārie jautājumi nav vieni no tiem," viņš piebilda.

"Uz mums skatās, jo mēs esam tie, kas pazīst Krieviju. Ir gadījumi, kad pie mums vēršas valstis un pārstāvji, kas iepriekš nelikās ne zinis vai varbūt pat nezināja, kur atrodas Baltija," runājot par pašreizējo situāciju, teica Bukovskis.

Latvijas sniegtais atbalsts Ukrainai pagājušā gada laikā pārsniedzis 1% no valsts iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt ES palīdzība Ukrainai ir sasniegusi 50 miljardus eiro.

Pagājušā gada 24.februāra agrā rītā Krievija sāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainā. Rietumvalstis Krievijai par šādu rīcību noteikušas plašas sankcijas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē