Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Baidens: Republikāņu partijai draud identitātes krīze

ASV Republikāņu partijai pēc Donalda Trampa vētrainās prezidentūras draud identitātes krīzes, un organizācija šobrīd atrodas minirevolūcijas situācijā, trešdien žurnālistiem Baltajā namā sacīja ASV prezidents Džo Baidens.

"Kaut arī Republikāņu partija cenšas identificēt to, par ko tā iestājas, viņi atrodas nozīmīgas minirevolūcijas vidū," sacīja prezidents.

Baidens šādi izteicās, aktivizējoties Trampa atbalstītāju kampaņai pret kongresmeni Lizu Čeiniju, kas Pārstāvju palātas republikāņu vidū ieņem trešo augstāko amatu.

Kaut arī Čeinija ir republikāņu labējā spārna pārstāve, viņa izpelnījusies Trampa atbalstītāju nepatiku, jo paudusi nosodījumu Trampa apgalvojumiem, ka viņam nozagta uzvara 2020.gada vēlēšanās.

"Mums nopietni ir vajadzīga Republikāņu partija, mums ir vajadzīga divu partiju sistēma. Tas nav veselīgi," norādīja Baidens.

"Es uzskatu, ka republikāņi savos centienos saprast, kas viņi ir un par ko iestājas, atrodas tālāk no vietas, kur viņiem, kā man šķita, vajadzēja šobrīd būt," atzina prezidents.

Tramps trešdien kongresmeni Čeiniju nodēvēja par "karu alkstošu muļķi", kurai nav vietas republikāņu vadībā, un pauda atbalstu Čeinijas sāncensei uz Pārstāvju palātas republikāņu konferences priekšsēdētāja amatu.

Savukārt Čeinija trešdien viedokļrakstā norādīja, ka Republikāņu partija šobrīd atrodas pagrieziena punktā.

"Republikāņiem ir jāizlemj, vai mēs izvēlēsimies patiesību un uzticību konstitūcijai", vai arī "pievienosimies Trampa krusta karam, lai deleģitimizētu 2020.gada vēlēšanas un atceltu to tiesisko iznākumu", laikrakstā Washington Post norādīja kongresmene.

Atbalsts Trampa meliem, ka demokrāti ir nozaguši 2020.gada vēlēšanas, izrādīsies "ārkārtīgi kaitīgs", viņa brīdināja, aicinot republikāņus "turēties pa gabalu no bīstamā un antidemokrātiskā Trampa personības kulta".

"Vēsture skatās," viņa piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Cik valodās jūs lasāt ziņas?

Diskusijas par sabiedriskajiem medijiem krievu valodā liek aizdomāties, kādās valodās mūsu sabiedrība prot lasīt, skatīties un klausīties ziņas dažādās platformās. (Par izklaides žanru šoreiz na...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē