Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Berluskoni : Putins bija “spiests” sākt karu Ukrainā

Bijušais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni izpelnījies asu kritiku prims vēlēšanām saistībā ar Krievijas īstenoto karu Ukrainā. Viņaprāt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam nebija “izvēles” viņš bija “spiests” iebrukt Ukrainā, lai nomainītu esošo ukraiņu valdību pret “pieklājīgiem cilvēkiem”, ziņo Reuters.

"Krievu tauta, viņa partija, viņa ministri mudināja Putinu uzsākt šo “speciālo operāciju”," ceturtdien Itālijas sabiedriskajai televīzijai RAI sacīja Berluskoni, izmantojot oficiālo Maskavas formulējumu ar ko tiek apzīmēta Krievijas īstenotā agresija Ukrainā.

Bijušais Itālijas premjerministrs skaidroja, ka sākotnējais Krievijas plāns bija "iekarot Kijivu nedēļas laikā", nomainīt demokrātiski ievēlēto Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski ar "pieklājīgu cilvēku valdību" un pēc tam izvest karaspēku no Ukrainas

Labējai koalīcijai piederošās partijas Forza Italia līdera ilggadējā Putina drauga komentāri jau izraisījuši bažas un trauksmi Rietumu sabiedroto vidū.

"Es pat neesmu sapratis, kāpēc Krievijas karaspēks izplatījās ap Ukrainu, lai gan, manuprāt, tiem vajadzēja palikt tikai ap Kijivu," sacīja 85 gadus vecais Berluskoni, kurš savulaik raksturojis Putinu kā “jaunāku brāli”.

Kopš Krievija februāra beigās iebruka Ukrainā, Putins ir vairākkārtīgi mainījis paziņojumus saistībā ar vēlamajiem mērķiem. Sākotnēji mērķis bija nodrošināt mieru Donbasas un Luhanskas pašpasludinātajās republikās, pēcāk Ukrainas “denacifikācija”. Šobrīd Krievijas prezidents apgalvo ka “Krievijas galvenais meŗķis ir nodrošināt teritoriju Ukrainas Donbasa reģionā”, ko daļēji kontrolē prokrieviskie separātisti.

Saskaroties ar oponentu plašu nosodījumu par saviem izteikumiem, piektdien Berluskoni izplatīja paziņojumu, kurā teikts, ka viņa uzskati atspoguļoti "pārmērīgi vienkāršoti".

"Agresija pret Ukrainu ir neattaisnojama un nepieņemama, [Forza Italia] pozīcija ir skaidra. Mēs vienmēr būsim kopā ar ES un NATO," teikts Berluskoni paziņojumā medijiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē