Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Braže: Krievijas pastrādātās zvērības Ukrainā ir pielīdzināmas kara noziegumiem

Krievijas pastrādātie smagie cilvēktiesību un starptautisko humanitāro tiesību pārkāpumi Ukrainā ir pielīdzināmi kara noziegumiem, ANO Cilvēktiesību padomē uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

"Žurnālistu un pilsoniskās sabiedrības vajāšana, politiski motivēta notiesāšana, patvaļīga aizturēšana, spīdzināšana, piespiedu iesaukšana armijā - tā ir nepieņemama realitāte, ar ko saskaras Ukrainas iedzīvotāji," savā uzrunā Baltijas valstu un Ziemeļvalstu vārdā pauda Braže.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija (ĀM), politiķe nosodīja Krievijas īstenoto karadarbības taktiku - seksuālos un uz dzimumu balstītos noziegumus, kā arī pretlikumīgu Ukrainas bērnu deportāciju un piespiedu pārvietošanu.

Tāpat ministre vērsa uzmanību uz Krievijas centieniem ar indoktrinācijas un asimilācijas palīdzību iznīcināt Krimas tatāru un ukraiņu valodu, identitāti un kultūras mantojumu, kas vēl vairāk atklājot tās agresijas kara imperiālistisko dabu.

Braže uzsvērusi, ka Krievijai ir jānodrošina netraucēta piekļuve cilvēktiesību uzraudzības mehānismiem visām pagaidu okupētajām Ukrainas teritorijām, kā arī karagūstekņiem.

Politiķe mudināja saukt Krieviju pie pilnas atbildības par pastrādātajiem starptautiskajiem cilvēktiesību pārkāpumiem. Krievijas veiktais masīvais raķešu uzbrukums pirmdien, tai skaitā sabombardējot bērnu slimnīcu "Ohmatdet", "ir kārtējais atgādinājums pasaulei par Krievijas brutalitāti, agresiju un nežēlību". 

ANO Cilvēktiesību padomes 56.sesija no 18.jūnija līdz 12.jūlijam norisinās Ženēvā, Šveicē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

BBC: Apstiprināti 68 011 Ukrainā kritušo krievu vārdi

Raidorganizācijas BBC Krievijas dienesta un izdevuma Mediazona žurnālisti kopā ar brīvprātīgo komandu, balstoties uz atklātiem avotiem, noskaidrojuši 68 011 karā Ukrainā kritušo Krievijas karavīru vār...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē