Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Diplomāts: Provokācijas ar Vagner iesaisti NATO vērtēs kā Krievijas vadības atbalstītas akcijas

Iespējamās provokācijas ar pašlaik Baltkrievijā izvietotā algotņu grupējuma Vagner iesaisti NATO vērtēs kā Krievijas vadības atbalstītas akcijas, šorīt intervijā TV3 uzsvēra jaunais Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

Vēstnieks provokāciju iespējas no "Vagner" puses vērtē kā salīdzinoši nelielas, bet izslēgt tādas nevar. Viņš uzsvēra - ja tomēr tādas notiks, tad NATO tās vērtēs kā Krievijas vadības atbalstītas akcijas, kurām atbildēs ar atbilstošiem soļiem, un nebūs iespējams mēģināt slēpties, apgalvojot, ka grupējums it kā ir privāta kompānija.

Runājot par neseno Baltkrievijas helikopteru ielidošanu Polijā, Riekstiņš atzina, ka šādu akciju mērķi ir sēt šaubas, cik gatavi esam dažādiem drošības riskiem.

Savukārt vērtējot Krievijas flotes mācību Baltijas jūrā radītos riskus, diplomāts atzīmēja, ka militārās mācības vairāk ir spēku demonstrācija, nevis tās rīko kā provokāciju piesegu. Viņš arī sagaida, ka nākamās Krievijas un Baltkrievijas mācības "Zapad" varētu būt mazāka mēroga nekā iepriekš, jo Krievijas resursi pamatā ir aizņemti karā Ukrainā.

"Man ir pārliecība, ka NATO ir gatava reaģēt atbilstoši situācijas vajadzībām," uzsvēra Riekstiņš un norādīja, ka NATO tiek regulāri veikta draudu analīze, uz kuras bāzes tiek sagatavoti priekšlikumi lēmumiem politiskā līmenī.

Riekstiņš, kurš vēl nesen bija Latvijas vēstnieks Krievijā, atzina, ka Krievijā ir dziļas problēmas ar impērisko domāšanu, līdz ar to daudzi gan atklāti, gan klusējot atbalsta valsts agresiju. Diplomāts tomēr cer, ka šī valsts var mainīties, līdzīgi kā PSRS mainījās līdz ar Mihailu Gorbačovu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē