Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +19 °C
Apmācies
Svētdiena, 15. septembris
Sandra, Gunvaldis, Gunvaris, Sondra

ISW: Kremļa manipulācijas ar informāciju mazina krievu nogurumu no kara

Ukrainas spēku operācija Kurskas apgabalā ir satrauksi krievus, taču Kremļa informācijas operācijas mazina nogurumu no kara un ļauj Krievijai izvēlēties ilgstoša novājināšanas kara stratēģiju, secinājusi ASV domnīca Kara studiju institūts (ISW).

Tās ziņojumā norādīts, ka jaunākās Krievijas aptaujas liecina, ka Ukrainas operācija Kurskas apgabalā īstermiņā vēl nav samazinājusi atbalstu karam un ka atbalsts karam kopš 2022.gada joprojām ir augsts.

Krievijas sabiedriskās domas aptauju organizācija "Levadas centrs" 30.augustā publicēja savas ikmēneša aptaujas rezultātus un konstatēja, ka aptuveni 78% respondentu atbalsta Krievijas karu Ukrainā - salīdzinājumā ar 75% jūlijā un 77% jūnijā.

Pēc ekspertu teiktā, "Levadas centra" aptauja liecina, ka zemākais krievu atbalsts karam Ukrainā bija 2022.gada februārī, kad karu atbalstīja 68% respondentu, un ka kopš 2022.gada marta atbalsts karam respondentu vidū nav samazinājies zem 70%.

Augustā "Levadas centrs" arī jautāja respondentiem par Ukrainas operāciju Kurskas apgabalā un noskaidroja, ka 91% aptaujāto ir nobažījušies par Ukrainas militārajām operācijām Krievijas teritorijā.

Turklāt "Levadas centrs" ziņoja, ka 57% respondentu negaida otru mobilizācijas vilni un 60% respondentu neuzskata, ka tuvākajos mēnešos būtu nepieciešams otrs mobilizācijas vilnis.

"Levadas centra" veiktās aptaujas dati liecina, ka Kremļa atteikšanās pilnībā pārorientēt Krievijas sabiedrību uz "kara sliedēm" un notiekošās Kremļa informācijas operācijas, kuru mērķis ir normalizēt karu Krievijas sabiedrībā, līdz šim ir mazinājušas nogurumu no kara, un Ukrainas operācija Kurskas apgabalā nav mainījusi šos noskaņojumus.

Tas, ka Krievijas sabiedrība kopumā neizjūt kara nogurumu, iespējams, dod Kremlim elastību stratēģijā, kas paredz ilgstošu novājināšanas karu pret Ukrainu.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē