Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ISW: Ukrainas kara rezultātā Krievija zaudē ietekmi pār citām postpadomju valstīm

ASV Kara pētniecības institūta (ISW) eksperti, vērtējot Krievijas karaspēka vienību pārsviešanu uz Ukrainu, secinājuši, ka Maskava zaudē militāro ietekmi uz citām bijušās PSRS valstīm.

Piemēram, tā dēvēto krievu miera uzturētāju pārdislokācija no kalnu Karabahas uz Ukrainu mazina Krievijas ietekmi uz Armēniju, teikts ISW ziņojumā.

Eksperti norāda uz Armēnijas premjerministra Nikola Pašinjana brīdinājumiem, ka Azrbaidžāna gatavojot jaunu liela mēroga uzbrukumu Kalnu Karabahai.

Pašinjans paziņojis, ka Erevānai nāksies vērsties pie ANO Drošības padomes, ja Krievija nespēs uzturēt pamieru saskaņā ar 2000.gadā noslēgto līgumu.

Eksperti uzskata, ka krievu miera uzturētāju skaits Kalnu Karabahā, visticamāk, ir nepietiekams, jo pagājušā gada martā daļu savas vienīgās miera uzturētāju brigādes vienību Krievija no Kalnu Karabahas pārsvieda uz Ukrainu.

"Krievija, domājams, zaudēs militāro ietekmi citās postpadomju valstīs, jo Maskava pārdislocējusi pastāvīgi dislocētā krievu karaspēka elementus no krievu bāzēm Kirgizstānā, okupētajā Gruzijas teritorijā un Tadžikstānā, lai piedalītos kara darbībā," teikts ISW ziņojumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē