Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Izraēlas aizsardzības ministrs: Hamās nekur Gazas joslā nav drošībā

Palestīniešu kaujinieku grupējuma Hamās locekļi nekur Gazas joslā nav drošībā no Izraēlas bruņotajiem spēkiem, tostarp pēdējos rajonos kā Rafāha, kur Izraēlas spēki vēl nav tikuši dislocēti, pirmdien paziņoja Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants.

"Jebkuram teroristam, kurš slēpjas Rafāhā, jāzina, ka viņam būs tāds pats gals kā tiem, kas [bija] Hānjūnisā un Gazas pilsētā," Galants sacīja preses konferencē Telavivā.

Galants pieminēja faktu, ka Izraēlas armija ir sagrāvusi daudzas "Hamās" kaujas vienības Gazas pilsētā un Hānjūnisā, nogalinot tūkstošiem kaujinieku.

 "Liela daļa "Hamās" teroristu ir beigti vai nopietni ievainoti," sacīja Galants. 18 "Hamās" bataljoni ir sagrauti un vairs nepastāv kā kaujas vienības.

Galants piektdien pirmoreiz pieminēja iespējamu armijas virzīšanos uz Rafāhu. 

Rafāhas pilsētā Gazas joslas dienvidos pirms kara dzīvoja ap 200 000 cilvēku, bet tagad tur apmetušies vairāk nekā miljons palestīniešu, bēgot no karadarbības citos Gazas joslas rajonos.

Rafāha atrodas pie Ēģiptes robežas. Ēģipte bažījas, ka militāras operācijas šajā robežpilsētā var novest pie palestīniešu bēgšanas uz Ēģiptei piederošo Sīnāja pussalu. 

Izraēlas armija mēģina pārņemt kontroli pār Gazas joslas robežu ar Ēģipti. Armijai ir aizdomas, ka zem šīs robežas vēl atrodas tuneļi, pa kuriem "Hamas" var saņemt ieročus un citas preces, bet Ēģipte to noliedz. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē