Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kijiva: Kahovkas HES uzspridzināšanas sekas Ukrainai būs smagas, bet krieviem katastrofālas

Kahovkas hidroelektrostacijas (HES) uzspridzināšanas sekas Ukrainai būs smagas, bet krieviem tās būs vienkārši katastrofālas, jo viņi par to visu atbildēs, intervijā Ukrainas Radio sacīja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs.

"Es gribu teikt, ka, pirmkārt, krievi to darīja ar militāru mērķi, lai mēs neietu pretuzbrukumā tieši Hersonas virzienā. Lai gan, manuprāt, šodien var skaidri saprast, ka mums bija pavisam citi plāni. Otrkārt, kad krievi gatavoja šo teroraktu, viņi nebija aprēķinājuši sekas, kādas būs pēc šīs uzspridzināšanas. Kad būs pagājis zināms laiks un mēs varēsim saskaitīt visu, kas tur ir noticis, ticiet man, sekas mūsu valstij būs smagas, bet krieviem tās būs vienkārši katastrofālas. Jo viņi par to visu atbildēs," sacīja Daņilovs.

Viņš pauda pārliecību, ka vainīgie Kremlī, kuri deva rīkojumu uzspridzināt aizsprostu, tiks saukti pie atbildības. Viņš uzsvēra, ka šādus lēmumus pieņem tikai Kremlī un tikai Putins.

"Uz šo notikumu attiecas starptautiskās tiesības, un tas ir pielīdzināms uzbrukumam kritiskajai infrastruktūrai. Un šis ir jautājums, kas būtu jārisina Starptautiskajai krimināltiesai. Tas ir jautājums, kas pielīdzināms taktisko kodolieroču izmantošanai. Nīderlande to savā laikā izskaidroja, un tika pieņemti attiecīgie tiesiskie dokumenti. Aizsprosta iznīcināšana ietilpst tieši šajos noziegumos. Tāpēc šādu rīkojumu varēja dot tikai Putins. Bez Putina šodien Krieviju neviens cits nevalda. Tas ir viena cilvēka totalitārs režīms. Un šis cilvēks ir tieši atbildīgs par visu, kas notiek," sacīja Daņilovs.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka, uzspridzinot Kahovkas HES, Krievijas okupanti vēlas sarežģīt teritoriju atbrīvošanu.

Ukrainas vēršanās Starptautiskajā krimināltiesā saistībā ar Krievijas veikto Kahovkas HES spridzināšanu dod zaļo gaismu Starptautiskās krimināltiesas prokuratūrai veikt izmeklēšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē