Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Leiena: Putins ir atkal atnesis kara šausmas Eiropā

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena otrdien Staļinisma un nacisma upuru atceres dienā veltījusi asu kritiku Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, norādot, ka viņš atkal atnesis Eiropā kara šausmas.

"Šogad Putins ir atkal atnesis kara šausmas Eiropā un atgādinājis mums, ka mieru nevar uzskatīt par pašsaprotamu," pavēstīja Leiena, uzsverot, ka Krievijas karš pret Ukrainu ir nelikumīgs un nepamatots.

Turklāt Krievijas valsts kontrolētā propaganda sagroza vēsturi un izplata sazvērestības teorijas, un ikviens, kas tai iebilst, tiek sodīts. Un miera nebūs, kamēr Ukraina neaizstāvēs savas pozīcijas, sacīja Leiena.

"Ukrainas pilsoņi atdod savas dzīvības, lai aizsargātu vērtības, uz kurām balstās mūsu Savienība," uzsvēra Leiena.

Šodien lielā daļā Eiropas un arī Latvijā tiek atzīmēta Staļinisma un nacisma upuru atceres diena.

Šodien aprit 83 gadi, kopš Maskavā tika parakstīts Molotova-Ribentropa pakts.

Molotova-Ribentropa pakta oficiālais nosaukums bija Neuzbrukšanas līgums starp Vāciju un PSRS. To 1939.gada 23.augustā parakstīja PSRS ārlietu tautas komisārs Vjačeslavs Molotovs un Vācijas ārlietu ministrs Joahims fon Ribentrops. Neuzbrukšanas līgums bija spēkā līdz 1941.gada 22.jūnijam, kad Vācija uzbruka PSRS.

Pakts saturēja trīs slepenus papildprotokolus, kuri sadalīja Somiju, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Poliju un Rumāniju PSRS un nacistiskās Vācijas interešu sfērās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē