Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Londona: Krievija turpina kavēt Ukrainas graudu eksportu

Krievija turpina kavēt Ukrainas graudu eksportu, apzināti novilcinot pārbaudes un aktīvi bloķējot dažus kuģus, atsaucoties uz izlūkdienestu datiem, tviterī paziņojusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Saskaņā ar ministrijas sniegto informāciju pašlaik tiek inspicēts tikai viens vai divi kuģi dienā, salīdzinot ar sešiem līdz astoņiem kuģiem 2022.gada rudenī.

Ministrija pieļauj, ka Krievija mēģina šādi izspiest piekāpšanos attiecībā uz cauruļvadu Toljati-Odesa, pa kuru tika eksportēts amonjaks no Krievijas caur Ukrainu. Maskava vēlas panākt cauruļvada atvēršanu.

Britu izlūkdienests uzskata, ka situāciju sarežģī fakts, ka cauruļvads pēdējās dienās ticis bojāts un pašlaik nedarbojas.

"Iespējams, ka nedēļās pirms nākamā pagarinājuma termiņa - 2023.gada 16.jūlija - turpināsies Krievijas retorika un Melnās jūras labības iniciatīvas kavēšana," secinājis dienests.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē