Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Meloni: Ukraina var rēķināties ar Itālijas jaunās valdības atbalstu

Itālijas nacionālkonservatīvās partijas "Fratelli d'Italia" ("Itālijas brāļi") līdere Džordža Meloni, kurai ir labas izredzes kļūt par premjerministri pēc labējo koalīcijas uzvaras parlamenta vēlēšanās, ir apliecinājusi, ka Itālijas jaunā valdība pilnībā atbalstīs Ukrainu.

"Jūs zināt, ka jūs varat rēķināties ar mūsu lojālu atbalstu ukraiņu tautas brīvības lietai. Palieciet stipri un saglabājiet nelokāmu savu ticību!" Meloni otrdien rakstīja tvītā Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim.

Zelenskis tvītā Meloni bija apsveicis viņu ar uzvaru vēlēšanās un pateicies Itālijai par tās palīdzību Ukrainai, kas karo pret Krieviju.

Aizejošais Itālijas premjerministrs Mario Dragi vienmēr skaidri pauda atbalstu Ukrainai un ieroču piegādēm Kijivai pēc Krievijas pilna apjoma iebrukuma sākuma 24.februārī.

Arī Meloni ir stingri nosodījusi Krieviju un pēdējos mēnešos vairākkārt teikusi, ka viņa nepārprotami ir Kijivas pusē. Tomēr pamatu bažām rada abi viņas partneri jaunajā valdības koalīcijā - nacionālkonservatīvā partija "Līga" un ekspremjera Silvio Berluskoni vadītā konservatīvā partija "Forza Italia" ("Uz priekšu, Itālija!").

"Līgas" līderis Mateo Salvīni ir kritizējis sankcijas pret Maskavu un ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina apbrīnotājs. Berluskoni gadiem ilgi ir bijis tuvos draugos ar Putinu un iepriekšējā nedēļā sniegtā televīzijas intervijā apgalvoja, ka Putins bijis spiests uzbrukt Ukrainai.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē