Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pēc pāvesta aicinājuma Ukrainai sākt sarunas ar Krieviju Rinkēvičs uzsver, ka ļaunuma priekšā nedrīkst padoties

Pēc Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska aicinājuma Ukrainai sākt sarunas ar Krieviju, lai censtos panākt divus gadus ilgstošā kara izbeigšanu, Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs (JV) paudis viedokli, ka ļaunuma priekšā nedrīkst padoties.

Rinkēvičs svētdien tviterī raksta, ka ļaunuma priekšā nedrīkst kapitulēt, bet pret to ir jācīnās un tas jāsakauj, lai ļaunums pats paceltu balto karogu un kapitulētu.

Kā ziņots, Pāvests Francisks intervijā, ko sestdien daļēji publicēja Šveices televīzija, aicināja Ukrainas karā iesaistītos "sākt sarunas, pirms situācija pasliktinās", un mudināja ukraiņus būt drosmīgiem un spēt sēsties pie sarunu galda ar agresorvalsti.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba vēlāk nosodīja šo pāvesta aicinājumu, paužot, ka garīdznieks izraisīja Kijivas sašutumu. "Mūsu karogs ir dzeltens un zils. Tas ir karogs, ar kuru mēs dzīvojam, mirstam un uzvaram. Mēs nekad nepacelsim nekādus citus karogus," sociālajos tīklos ierakstīja Kuleba.

Francisks arī tiek kritizēts par to, ka intervijā sacīja: "Kad jūs redzat, ka tiekat uzvarēti, ka lietas neveicas, lai jums būtu drosme sākt sarunas."

Kuleba aicināja pāvestu nostāties "labā pusē", nevis nostādīt pretējās puses "vienā līmenī un saukt to par "sarunām"".

Ukrainas ārlietu ministrs arī pateicās Franciskam par viņa "pastāvīgajām lūgšanām par mieru" un pauda cerību, ka pāvests apmeklēs Ukrainu.

Franciska izteikumus svētdien kritizēja arī Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis.

"Varbūt līdzsvara dēļ vajadzētu mudināt [Krievijas diktatoru Vladimiru] Putinu būt drosmīgam un izvest savu armiju no Ukrainas? Uzreiz iestātos miers," sociālajos tīklos ierakstīja Sikorskis.

Citā ierakstā Polijas ārlietu ministrs iezīmēja paralēles starp tiem, kuri aicina uz sarunām, vienlaikus "liedzot [Ukrainai līdzekļus, lai tā varētu sevi aizstāvēt", un Eiropas līderu centieniem pirms Otrā pasaules kara "nomierināt" nacistiskās Vācijas līderi Ādolfu Hitleru.

Savukārt Vatikāna preses pārstāvis Mateo Bruni sacīja, ka pāvests "atbalsta karadarbības pārtraukšanu [un] pamieru, kas tiktu panākts ar drosmi vest sarunas", nevis Ukrainas padošanos. Bruni arī teica, ka jēdzienu "baltais karogs" izmantojis intervētājs, uzdodot jautājumu, tādēļ Francisks to esot pieminējis atbildē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē