Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Riekstiņš: NATO mēnešu ilgajās mācībās tiks izmantoti tanki, lidmašīnas un cita tehnika

NATO mēnešu ilgajās militārajās mācībās piedalīsies visu NATO dalībvalstu un arī Zviedrijas militārais kontingents, būs vairāk nekā 1100 kaujas mašīnas, ieskaitot tankus, bruņumašīnas, lidmašīnas, kuģus, intervijā LTV raidījumam Rīta panorāma teica Latvijas vēstnieks NATO Māris Riekstiņš.

"Es varu apliecināt, ka militārpersonu skaits, ko ir plānots iesaistīt mācībās 13 NATO dalībvalstu teritorijā, būs 90 tūkstoši. Piedalīsies visu NATO dalībvalstu un arī Zviedrijas militārais kontingents, būs vairāk nekā 1100 kaujas mašīnas, ieskaitot tankus, bruņumašīnas, lidmašīnas, kuģus," teica Riekstiņš.

Viņš arī norādīja, ka iedzīvotājiem ir jāparaugās NATO kā kolektīvās aizsardzības organizācijas darbības vēsturē, tā apliecina, ka NATO ir vienmēr spējusi atturēt jebkuru potenciālo agresoru no tādas rīcības, kas saistītos ar NATO teritorijas apdraudēšanu.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka NATO paziņoja par mēnešiem ilgām militārajām mācībām ar 90 000 karavīru piedalīšanos, kuru mērķis ir atturēt Krievijas agresiju, un tās būs lielākās NATO mācības kopš Aukstā kara beigām.

Manevru scenārijs paredz Krievijas uzbrukumu sabiedroto teritorijai, kas iedarbina NATO līguma 5.pantu, kurš paredz kolektīvo aizsardzību.

5.pants ticis iedarbināts tikai vienu reizi - pēc 11.septembra uzbrukumiem ASV.

Pirms tam lielākās NATO mācības pēc Aukstā kara tika rīkotas 2018.gadā. Mācības "Trident Juncture" notika galvenokārt Norvēģijā un tajās piedalījās aptuveni 51 000 karavīru.

"Steadfast Defender" sastāvēs no virknes mazāku individuālu mācību un aptvers teritoriju no Ziemeļamerikas līdz NATO austrumu flangam tuvu Krievijas robežai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē