Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sirskis: Ienaidnieks turpina uzbrukuma operācijas plašā frontē

Kā paziņojis Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis, ienaidnieks turpina uzbrukuma operācijas plašā frontē, cenšoties par katru cenu sasniegt Doneckas un Luhanskas apgabalu robežas un atspiest Ukrainas spēkus Dņepras kreisajā krastā Zaporižjas apgabalā.

"Taču mēs ne tikai stāvam aizsardzībā, bet katru dienu dažādos virzienos paši virzāmies uz priekšu. Pēdējā laikā mūsu atgūto pozīciju skaits pārsniedz zaudēto pozīciju skaitu. Pretiniekam nav izdevies gūt ievērojamus panākumus stratēģiskos virzienos, tā teritoriālajiem ieguvumiem, ja tādi ir, ir tikai taktiska nozīme," pirmajā intervijā pēc Valērija Zalužnija nomainīšanas armijas virspavēlnieka amatā sacīja Sirskis.

Pēc viņa teiktā, Krievijas karaspēkam ir skaitliskais pārsvars, viņi nerēķinās ar saviem zaudējumiem un turpina izmantot masveida uzbrukumu taktiku. Pretinieks ir ievērojami palielinājis aviācijas aktivitāti un izmanto vadāmās aviobumbas, kas iznīcina ukraiņu pozīcijas, piebilda Sirskis. Krievijas pārsvars izšauto artilērijas šāviņu skaita ziņā pirms dažām dienām bija aptuveni 6:1.

"Ukrainas armija ir iemācījusies karot nevis ar munīcijas daudzumu, bet ar prasmi izmantot pieejamos ieročus. Turklāt mēs maksimāli izmantojam savas priekšrocības bezpilota aviācijā. Lai gan ienaidnieks cenšas mūs panākt šajā efektīvajā ieroču veidā," intervijā aģentūrai "Ukrinform" norādīja Sirskis.

Ukraina maina savu taktiku jūrā. Bezpilota kuteru uzbrukumi ienaidnieka kuģiem ir tik efektīvi, ka tas ļauj runāt par izmaiņām kaujas operāciju stratēģijā jūrā kopumā, sacīja Sirskis. "Mēs mērķtiecīgi iznīcinām Krievijas Melnās jūras floti. Un mēs turpināsim to darīt. Nesenie trāpījumi vairākiem kuģiem Sevastopolē ir kārtējais apliecinājums tam."

Pēc viņa teiktā, Ukrainas pavēlniecība ir koriģējusi plānus, lai papildinātu karavīru skaitu. Agrāk tika uzskatīts, ka kaujas spēju uzturēšanai un bruņoto spēku vienību un daļu rotācijas nodrošināšanai frontē nepieciešams mobilizēt vēl 500 000 cilvēku, taču pēc iekšējo resursu audita un kaujas vienību skaita precizēšanas šis skaitlis tika ievērojami samazināts.

Runājot par atkāpšanos no Avdijivkas, Sirskis norādīja, ka to noteica ievērojamais ienaidnieka pārsvars uzbrukuma vienību spēkos un līdzekļos, pastāvīga bombardēšana ar vadāmām aviobumbām, kas izjauca aizsardzības viengabalainību, un artilērijas munīcijas trūkums.

"Lai izvairītos no aplenkuma un glābtu cilvēku dzīvības, es pieņēmu lēmumu atkāpties no Avdijivkas. Diemžēl šo kauju laikā 25 ukraiņu karavīri nokļuva gūstā. Tas ir karš," sacīja Sirskis.

"Mums izdevās apturēt ienaidnieku pie Avdijivkas, izmantojot pozīcijas, kuras mēs aprīkojām kauju laikā. Galvenā nocietinājumu līnija ir aprīkota un atrodas daudz tālāk, mūsu aizsardzības dziļumā. Pašlaik gandrīz visos apdraudošajos virzienos tiek gatavotas spēcīgas aizsardzības līnijas," paziņoja Sirskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē