Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zelenskis: Apzināmies, ka nevaram ievilkt karā nevienu NATO dalībvalsti

Ukraina nevar ievilkt karā nevienu NATO dalībvalsti, tādēļ iestāšanās aliansē kara laikā nav iespējama, Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai ERR sacījis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Zelenskis interviju ERR sniedzis pirms piektdien Kijivā ieradās Igaunijas prezidents Alars Kariss.

"Mēs saprotam, ka nevaram ievilkt karā nevienu NATO dalībvalsti, un tādēļ mēs saprotam, ka nekļūsim par NATO dalībvalsti, kamēr turpinās karš. Ne tādēļ, ka mēs nevēlamies, bet tādēļ, ka nevaram," klāstīja Zelenskis.

Kā pauda Ukrainas prezidents, līdz kļūšanai par pilntiesīgu NATO dalībvalsti Ukraina sagaida alianses drošības garantijas.

"Pašlaik, kad mēs runājam par drošības garantijām Ukrainai, mēs runājam par sankcijām, finanšu garantijām, bruņojumu un tamlīdzīgi. Tomēr mēs vēlamies, lai viss būtu skaidri ierakstīts dokumentos un nostiprināts ar konkrētām darbībām. Tādas drošības garantijas darbotos līdz brīdim, kamēr Ukraina nesaņems galveno drošības garantiju, kas ir tieši dalība NATO," pavēstīja Zelenskis.

Piektdien, sagaidot Karisu Kijivā, Zelenskis tviterī rakstīja, ka "Igaunija ir starp tiem, kuru palīdzība mūsu aizsardzībai ir ātrākā un plašākā, ja ņem vērā palīdzības attiecību pret valsts iekšzemes kopproduktu". Viņš pateicās Igaunijai par atbalstu.

Savukārt Kariss tviterī paziņoja, ka ir tikšanās ar Zelenski laikā atkārtoti apliecinājis "Igaunijas dzelžaino atbalstu Ukrainai kaujas laukā un ceļā uz dalību Eiropas Savienībā un NATO".

"Es nevēlos dzīvot pasaulē, kur mums jāiesaistās dialogā ar cilvēkiem, kuri nogalina bērnus, bombardē bērnudārzus, slimnīcas un universitātes. Viņu vieta ir cietumā," rakstīja Kariss, uzsverot, ka Igaunija atbalsta speciālā starptautiskā tribunāla Krievijas pastrādāto noziegumu Ukrainā iztiesāšanai izveidi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē