Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zemessardzes komandieris: Krievijas armijai nav skaidri politiskās vadības mērķi karā

Krievijas armijai nav skaidri politiskās vadības mērķi pret Ukrainu sāktajā karā, šorīt intervijā TV3 vērtēja Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Krievijas armija ir apjukusi, kādi ir kara mērķi, ko valsts politiskā vadība ir iecerējusi sasniegt. Virsniekiem ir grūti izskaidrot saviem karavīriem, par ko notiek cīņas, uzskata Pudāns, atzīmējot, ka Ukrainas pusē situācija ir pretēja - tur visiem ir skaidrs, ka karots tiek par valsts teritoriju atgūšanu.

Pudāns atzīmēja, ka Ukrainas puse ir aktivizējusi uzbrukumus un Krievija jau pirms laika karā ir zaudējusi iniciatīvu.

Pašlaik visai droši varot teikt, ka Ukraina ir uzsākusi pretuzbrukuma pirmo fāzi, kad notiek kaujaslauka sagatavošana un izlūkošana, atzīmēja Pudāns, vienlaikus uzsverot, ka viena no sadaļām veiksmīgam pretuzbrukumam ir maldināšana, tāpēc visa informācija par norisēm vai plāniem kaujaslaukā pašlaik jāvērtē kritiski.

Kahovkas hidroelektrostacijas aizsprosta uzspridzināšana arī varētu būt Krievijas puses lēmums, kas tapis bažās par Ukrainas pretuzbrukumu, pieļāva Pudāns, atzīmējot, ka ieguvumi vismaz īslaicīgi no dambja sagraušanas ir Krievijas pusē, proti, viņi saīsina potenciālo frontes līniju, ļaujot koncentrēt militārās vienības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē