Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijā

Lauksaimnieki: Ministru prezidente lauksaimniekus nedzird

Lauksaimnieku protestu mērķis ir likt Ministru prezidentei Evikai SIliņai (JV) un Eiropas Komisijai sadzirdēt lauksaimniekus, piektdien, tiekoties ar zemkopības ministru Armandu Krauzi (ZZS), sacīja graudkopības kooperatīva VAKS valdes priekšsēdētājs Indulis Jansons.

NA rosina izteikt neuzticību Briškenam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) rosina Saeimu izteikt neuzticību satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), to pamatojot ar ministra nespēju uzņemties atbildību par nozares vadību.

Kuldīgas zemnieki: Valsts solītais atbalsts nav īstenojies

Patlaban visiem lauksaimniekiem, neatkarīgi no to darbības nozares un saimniecības lieluma, klājas ļoti smagi, un no valsts puses solītais atbalsts kaut vai tālredzīgu lēmumu pieņemšanā nav īstenojies, sacīja Kuldīgas novada lauksaimnieku atbalsta grupas viens no iniciatoriem un zemnieku saimniecības Kalna Rinkas īpašnieks Ēriks Pucens.

Kols: Mums vienkārši viss ir jāizvērtē © DIENA

Par to, kādi ir iespējamie ieguvumi un riski, Latvijai izstājoties no Otavas konvencijas, lai varētu izmantot šobrīd aizliegtās kājnieku mīnas pierobežas aizsardzībai no agresīvās Krievijas, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Rihardu Kolu (NA) izjautā Agnese Margēviča.

KEM: Enerģijas resursu cenas tirgū ir stabilas

Pagājušajā nedēļā Baltijā un Ziemeļvalstīs novērotas gan kāpjošas, gan krītošas elektroenerģijas cenu tendences, taču kopumā elektroenerģijas cenas ir stabilizējušās kopš šī gada 5.janvāra, kad tās sasniedza rekorda augstu cenu līmeni, informēja Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) pārstāvji.

Rinkēvičs uzslavē Olaines novada spēju sakārtot vidi

Olaines novadu raksturo tā attīstītā infrastruktūra un labiekārtotā vide, kas vēl pavisam nesen bija izaicinājums pašvaldībai un tās iedzīvotājiem, vērtēja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš pirmdien apmeklēja Olainas novadu.