Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijā

Bez nacionālisma latviešu kultūrai neizdzīvot © DIENA

Par vērtējumu jaunās kultūras ministres pirmajiem soļiem amatā, kreiso liberāļu sākto nacionālisma stigmatizāciju, Eiropas kļūdaino migrācijas politiku un Briseles kursa iespējamo maiņu šajā ziņā Agnese Margēviča intervē kādreizējo kultūras ministri, tagad Eiropas Parlamenta deputāti Daci Melbārdi (Vienotība).

Jākoncentrējas uz akmens namiņa būvēšanu © DIENA

Riski Latvijas drošībai līdz ar konflikta saasināšanos Tuvajos Austrumos ir krietni pieauguši, un Eiropas pieļautās kļūdas migrācijas politikā šo fonu saasina, intervijā Agnesei Margēvičai atzīst NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra (Stratcom) direktors Jānis Sārts.

Siliņa: Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju

Latvija ir gatava attīstīt savu aizsardzības industriju, lai palielinātu Eiropas Savienības militāro kapacitāti un vienlaikus nodrošinātu papildu ekonomikas izaugsmi, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) iekšējā tirgus komisāru Tjerī Bretonu.

IZM piedāvās pāriet uz jaunu skolu finansēšanas modeli

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvās pāriet uz jaunu skolu finansēšanas modeli, kurā būs skaidri definēta pedagoga alga, lai izbeigtu līdz šim pieredzēto "bumbiņas mētāšanu" starp pašvaldībām un valsti, intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Jaunais DESI ziņojums – dzeltenā kartīte Latvijai

Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozare Latvijā attīstījusies strauji un dinamiski. Tās īpatsvars iekšzemes kopproduktā 2022. gada ceturtajā ceturksnī bija sasniedzis jau 6%. Tomēr jaunākais Eiropas Savienības Digitālās ekonomikas un sabiedrības indekss (DESI) liecina, ka digitālā attīstība Latvijā ir ievērojami lēnāka nekā mūsu kaimiņvalstīs un ES kopumā. Iespējams, ka mums tā jāuztver kā dzeltenā brīdinājuma kartīte: nevirzot digitālo transformāciju par valsts prioritāti, atpaliksim jomā, kurā kādreiz bijām vieni no līderiem.