Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Paskrubināties ar Dievināto un Paklausīgo © DIENA(1)

Viktoram bērnībā tikai kaķa nebija, jo viņam alerģija pret kaķu spalvu, toties bija žurciņas, reiz pat žurku māsiņas Klāra un Sāra, kāmītis un suņi bija, un, mazs būdams, pat ezi no tuvējā meža nesis paciemoties. Bija prieks, un bija arī šķiršanās sāpes, kad mīluļi aizgāja mūžībā. Arī Eleonorai mājās vienmēr bija kaķis vai suns.

Septembris dzelzceļa vēsturē: Nozīmīgi fakti un notikumi

Šomēnes aprit 155 gadi, kopš 1861.gadā Latvijas teritorijā tika atklāta pirmā dzelzceļa līnija, kas savienoja Rīgu ar Daugavpili. Atzīmējot šo notikumu, aicinām iepazīties ar nozīmīgiem faktiem dzelzceļa vēsturē septembrī.

Jūrmala aicina uz Kauguru rudens svētkiem © DIENA(1)

3. septembrī Jūrmalas pilsētā notiks Kauguru rudens svētki, uz Tallinas ielas lielās skatuves pirmo reizi jūrmalniekiem un pilsētas viesiem uzstāsies Gacho, gaidāma arī harizmātiskā Intara Busuļa un populārās Krievijas mākslinieces Jeļenas Vaengas kopīga uzstāšanās, portāls Diena.lv informēja svētku pārstāvji. 

Diži vīri Latvijas dzelzceļa vēsturē

Andrejs Rode, Roberts Garselis un Vilhems Matuzelis – kas vieno šos ievērojamos vīrus? Viņu visu paveiktie darbi sekmējuši dzelzceļa attīstību un izaugsmi gadsimta gaitā, tāpēc svarīgi ir godināt viņus laikā, kad dzelzceļš Latvijā atzīmē savu 155 gadadienu.

Cilvēki koncertos kļūst laimīgāki(1)

Cilvēki, kuri regulāri apmeklē koncertus un dejo, jūtas laimīgāki un ar savu dzīvi apmierinātāki nekā tie, kas to nedara, izpētījuši Austrālijas zinātnieki Dīkina universitātē. Subjektīvajos labklājības rādītājos liela nozīme ir mūzikas baudīšanai citu cilvēku kompānijā, un tas parāda mūzikas sociālo aspektu, norādīts pētījumā, kura rezultātus turpmāk var izmantot, lai labāk izprastu mūzikas lomu emocionālajā regulācijā.

TIEŠRAIDE: Koncerts Duetu Pērles(2)

Portāls Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina sestdien, 27.augustā no plkst.19 tiešraidē no Dzintaru koncertzāles noskatīties koncertu Duetu Pērles ar Latvijā iemīļotu mūziķu dalību.Koncertā skaistākos latviešu populārās mūzikas duetus izpildīs Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Viktors Lapčenoks, Normunds Rutulis, Ira Krauja, Normunds Pauniņš, Antra Stafecka un Alex.