Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

TIEŠRAIDE: Silvijas Radzobes lekcija Federiko Garsijas Lorkas dzīve un daiļrade

Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina piektdien, 12. augustā plkst. 17.00 Cēsu mākslas festivāla ietvaros tiešraidē noskatīties teātra kritiķes Silvijas Radzobes uzstāšanos Latvijas Nacionālajā teātrī ar lekcijuFederiko Garsijas Lorkas dzīve un daiļrade homoseksuālās kultūras kontekstā.

Toreiz un tagad: Vēstures meklējumos gar Latvijas jūras robežu

Šovasar izveidotā aplikācija “Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad” ir mudinājusi daudzus interesentus un ceļojumu mīļus aizraujošā veidā izpētīt Latvijas teritorijā atrodamos vēsturiskos dzelzceļa objektus. Kamēr vasara vēl lutina ar silto laiku un garajām dienām, aicinām arī Tevi iesaistīties dzelzceļa piedzīvojumā, doties ekskursijā gar Latvijas jūras robežu un izzināt tās tuvumā esošos dzelzceļa punktus. Šoreiz piedāvājam iepazīties ar sešiem no tiem.

FOTO: Dzelzceļa mantojums Latgales pusē(1)

Gleznaina un neskarta daba, simtiem lielāku un mazāku, dzidri zilu ezeru, kā arī krāšņas un staltas baznīcas. To visu sevī rūpīgi glabā Latgale. Tāpat Latgalē mājvietu raduši arī daudzi vēsturiski dzelzceļa objekti, kurus iespējams iemūžināt ceļojumu aplikācijā Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad. Lasi tālāk un uzzini, kuri ir spēlētāju šovasar fotografētākie punkti!

TIEŠRAIDE: Piena svētki

Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina svētdien, 7. augustā no plkst. 17 tiešraidē vērot Piena svētku norisi Rīgā, Lucavsalā. 

Visu cieņu melnajiem, garspalvainajiem © DIENA(17)

Saulainā jūlija dienā devos pie bijušās kolēģes Ivetas Antonišķes uz brīvdienu māju Mazais Līvkalns Siguldā, kur viņas vācu aitu sune (VAS) Rica 4. jūnijā laidusi pasaulē vienpadsmit kucēnus un visus garspalvainus! Agrāk tādi skaitījās brāķis, tagad ir ļoti pieprasīti, bieži izstādēs plūc uzvaras laurus.

Epilepsija kaķim © DIENA(2)

Manai kaķenei ir 15 gadu. Jau otru reizi mēneša laikā novēroju dīvainas lēkmes - kaķene izkrita no guļvietas, sāka raustīties konvulsijās, it kā viņai elektrību laistu cauri. Par laimi, abas reizes biju klāt. Saņēmu viņu rokās, glāstīju. Nomierinājās. Pēc tam it kā neapjauta, kur nokļuvusi. Taču jau pēc stundas viņa uzvedās pilnīgi adekvāti, it kā nekas nebūtu bijis. Kā notikušo izskaidrot?