Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Vai zini, kādi vēsturiski dzelzceļa objekti atrodas Ventspils tuvumā?(2)

Jau šajā nedēļas nogalē norisināsies Zvejnieksvētki jeb Jūras svētki, vienkopus pulcējot kā mazus, tā lielus interesentus dažnedažādākajās Latvijas vietās. Viena no Jūras svētku norises vietām, protams, būs arī piejūras pilsēta Ventspils, kur plaša izklaižu un kultūras aktivitāšu programma pilsētas iemītniekus un viesus priecēs gan sestdien, gan svētdien. Tā kā jūras ceļš ir tikpat nozīmīgs kā dzelzceļš, tad svētku ietvaros piestāj arī kādā no Ventspilī esošajiem spēles Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad punktiem!

Uzdrīkstēties sapņot un sapni īstenot © DIENA

Radošu diskusiju rezultātā rodas labas idejas. Tā bija arī ar uzņēmuma Narvesen Baltija kopā ar jauniešu organizāciju Avantis īstenoto projektu Diena kā piedzīvojums. Nu kurš gan reiz nav iedomājies: eh, ja man būtu vismaz tūkstotis eiro…

Apkopoti 11 spilgtākie joki no politiķu cepiena festivālā Lampa(11)

Tūkstošiem skatītāju ar skaļām ovācijām 2. jūlija vakarā Cēsīs sagaidīja Politiķu cepienu – unikālu šovu, kurā valsts labākie komiķi Edgars Bāliņš, Rūdolfs Kugrēns, kā arī publicistes Anete Konste un Elīna Kolāte radio un TV personības Gustava Terzena vadībā "pavilka uz  zoba" četrus Latvijas politiķus – Imantu Parādnieku (NA), Mārtiņu Bondaru (Latvijas Reģionu apvienība), Raimondu Bergmani (ZZS) un Ilzi Viņķeli (Vienotība).

FOTO: Dzelzceļa vēstures nospiedumi Gulbenes apkārtnē

Vidzemes ziemeļaustrumu pilsēta Gulbene var lepoties ar daudziem apskates vērtiem objektiem, piemēram, Vecgulbenes muižu, Gulbenes vēstures un mākslas muzeju un bānīti. Taču tas nav viss – izrādās, ka Gulbenes pilsētvide ir arī ļoti bagāta ar dažādiem dzelzceļa vēstures objektiem, kurus iespējams atraktīvā veidā iemūžināt ceļojumu lietotnē Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad.

Gāzi grīdā atkal paliek bez galvenā vadītāja © DIENA(1)

Populārā britu raidorganizācijas BBC raidījuma par automašīnām _Gāzi grīdā jeb Top Gear _vadītājs Kriss Evanss paziņojis par posteņa pamešanu, vēsta britu mediji. Ticamākie iemesli Evansa lēmumam ir strauji krītošie raidījuma reitingi un apsūdzības par seksuālu uzmākšanos bijušajai kolēģei.BBC pārstāvis paziņojis, ka Evanss pirmais vērsies pie vadības, informējot par savu lēmumu, proti, uz viņu neesot izarīts spiediens, lai panāktu aiziešanu.