Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

TIEŠRAIDE: Piena paku laivu regate

Portāls_ Diena.lv _sadarbībā ar mobilo televīziju LMT Straume sestdien, 27.augustā no plkst.15 aicina tiešraidē vērot XIV Baltais Piena paku laivu regati, kas norisināsies Jelgavā, Lielupes ūdeņos. Piena paku laivu regate ir izaicinājums ikvienam dalībniekam, jo, būvējot laivas un īstenojot vispārdrošākās idejas, jāņem vērā fizikas likumi.

Lai diēta iepriecinātu, nevis radītu problēmas © DIENA(4)

Vāveres ritenis! Cilvēki aizrāvušies ar diētām, brīnumlīdzekļu meklējumiem, lai notievētu, bet tajā pašā laikā ātro uzkodu bizness turpina uzvaras gājienu, jo dzīves temps diktē - ātrāk, ātrāk. Savukārt process, lai tiktu vaļā no liekajiem kilogramiem, ir ilgstošs. "Taču tam nav jābūt mokošam," saka kūrorta rehabilitācijas centra Jaunķemeri uztura speciāliste Ilze Lutere.

FOTO: Sešas vietas, kur brīvdienās doties ar vilcienu. Otrā daļa

Jau iepriekš Latvijas dzelzceļš aicināja brīvdienās izbaudīt priekšrocības, ko sniedz ceļošana ar vilcienu, apmeklējot dažādus aizraujošus galamērķus visā Latvijā. Šoreiz iepazīstinām ar vēl sešām skaistām vietām, kurās iespējams nokļūt, braucot ar vilcienu.

Atrodot vidējo starp sapratni, uzslavu un disciplīnu © DIENA(2)

Zirgu kompleksā Erceni iebraucot, debesīs spoži atmirdz saule. Sakopta apkārtne, plašas pļavas, kurās ganās zirgi.Ercenu lepnums ir stallis. Tas atgādina plašu, gaišu biroju. No stiklotajiem griestiem plūst patīkama gaisma, pārsteidz tīrība un kārtība. Šajā miera un labestības gaisotnē ļoti iederas Ercenu saimnieks Raivo Saļms.

TIEŠRAIDE: Koncerts Jums, Maestro!

Portāls Diena.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni _LMT Straume _piedāvā svētdien, 21.augustā plkst.18 tiešraidē no Liepājas koncertzāles Lielais dzintars vērot koncertu Jums, Maestro!, kas veidots kā dāvana Raimonda Paula jubilejā un Maestro daiļrades retrospekcija. Koncertā skanēs gan senākas un tautā iemīļotas Raimonda Paula melodijas, gan salīdzinoši nesen radīti meistardarbi, veltot šo koncertu komponista 80.

Slimas telpas iespaido veselību

Tā kā lielāko diennakts daļu pavadām iekštelpās, bet aptuveni 80% ēku ir paaugstināts mitruma, pelējuma, kaitīgu ķīmisku izgarojumu vai putekļu daudzums, kas apvienojumā ar nepietiekamu ventilāciju kļūst bīstams cilvēka veselībai.

FOTO: Paula Timrota brīvdienu piedzīvojumu maršruts

Šovasar apmeklēt daļu mobilās lietotnes Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad vēsturisko punktu un veidot interesantas fotokolāžas apņēmies arī auto eksperts Pauls Timrots. Piedāvājam iepazīties un izmēģināt viņa veidoto brīvdienu maršrutu Rīga-Tukums-Jelgava-Rīga. Lai godam veiktu maršrutu, ceļš no Rīgas līdz Tukumam būs jāmēro ar vilcienu, posms no Tukuma līdz Jelgavai – ar velosipēdu, bet atpakaļ uz Rīgu no Jelgavas atkal būs jādodas ar vilcienu.