Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Rīgas 815.jubileja šogad būs veltīta kino tēmai(2)

Šī gada Rīgas pilsētas svētki būs veltīti kino tēmai, turklāt svētku pēdējā dienā 11.novembra krastmala tiks pārvērsta par lielāko brīvdabas kinoteātri Rīgā ar 10 000 skatītāju vietu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Jūnija līderi: Kurus dzelzceļa objektus iedzīvotāji fotografē visvairāk?(2)

Šīs vasaras azartiskākā ceļojumu lietotne Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad jau aizrāvusi ievērojamu, ar katru dienu pieaugošu skaitu spēlētāju, aktīvi iesaistot viņus dzelzceļa vēsturisko objektu un maršrutu apgūšanā. Piedāvājam iepazīties ar pieciem spēles punktiem, kuri izvirzījušies līderpozīcijās un iekļuvuši jūnija apmeklētāko objektu saraksta augšgalā.

Vēsture Dienā: Ko vecais Stenders nepieredzēja © DIENA(2)

Laikraksts Diena kopš 90. gadiem ir pazīstams ne tikai kā lielākais rīta laikraksts, bet arī kā pilsētnieku avīze. Tomēr populāra tolaik bija arī Dienas rubrika Novados, kurā publicētie laikraksta korespondentu stāsti bieži vien bija aizraujošāki nekā ziņas no pasaules un galvaspilsētas. Varbūt tāpēc, ka katrs latvietis ja ne iepriekšējā, tad senākā paaudzē ir nācis no laukiem, bet varbūt arī tāpēc, ka laukos dzīve ir gan vienkāršāka, gan skarbāka, tātad to var krāšņāk un saprotamāk aprakstīt.

Jumta dārzi ienāk modē © DIENA(2)

Augu kaste uz balkona - tas ir pirmais solis pilsētvides apzaļumošanā. Taču arvien lielāku popularitāti iegūst jumta dārzi. Jumta dārzi jeb zaļie jumti Eiropas un citu pasaules valstu lielpilsētās nav jaunums, kaut Latvijā tie ienākuši samērā nesen. Tas ir lielisks risinājums pilsētvidē un intensīvā apbūvē, jo sniedz cilvēkiem tik ļoti nepieciešamo dabas klātbūtni.

Argentīnas dogs: Balts eņģelis bez spārniem © DIENA(9)

Uz Argentīnas dogiem esmu skatījusies tikai Latvijas Kinoloģiskās federācijas rīkotajās starptautiskajās izstādēs Rīgā. Vienmēr ar cieņu un bijību vēroju baltos spēcīgos suņus un sapratu - lai kā es mīļotu visus Canis lupus familiaris, tādu suni audzināt man nebūtu ne spēka, ne saprašanas. Un nu es braucu ciemos uz Mārupi pie Edgara, Gintas, viņu meitas Enijas un dēla Edvarda Pļaviņiem, kur jau divarpus gadu dzīvo Argentīnas dogs Fortuna Niks Fendis jeb vienkārši Fendija un jau veselu mēnesi arī viņas astoņi kucēni, kuriem vārdiņi sākas ar burtu R - Rasmuss, Roks, Ruffians, Ramzess un četras meitenītes - Rubi, Riki, Rebeka un Rianna.

Mazās Kates labais darbiņš atmaksājas © DIENA(3)

Portāla Diena.lv lasītāja Lilita dalās ar savas māsas un viņas meitiņas Kates pieredzēto. "Ciemojos Latvijā pagājušajā nedēļā un biju apmetusies pie šī apraksta varonēm. Pārnākušas mājās, abas izstāstīja savu pieredzi kā pašu par sevi saprotamu lietu. Tomēr, manuprāt, šis notikums būtu jāzina plašākai publikai," viņa raksta.