Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ziemeļkoreja dižojas ar kārtējo revolucināro izgudrojumu - "bezpaģiru" alkoholu © DIENA(7)

Pēc paziņojuma par veiksmīgu ūdeņraža bumbas izmēģinājumu, ko gan eksperti uztvēra ar lielu skepsi, Ziemeļkoreja pasaulei padižojusies ar jaunu izgudrojumu - "revolucionāru" alkohola recepti, kas dzēriena baudītājam neliks "aizņemties labo garastāvokli no rītdienas". Proti, Ziemeļkoreja apgalvo, ka radījusi alkoholu, no kā neesot paģiru - Kyoro Liquor, vēsta CNN.

Amatieri uz slēpēm un sacīkšu garša © DIENA

"Pirmajā gadā uz kalna bija –25 grādu sals, un likās – cik cilvēku vispār atbrauks… Bet ieradās mazliet pāri simtam, kas šim sporta veidam un sacensību formātam ir daudz," par to, kāds savulaik bija sākums _Audi Ski Box _kausa izcīņai kalnu slēpošanā, stāsta Dzintars Lerhis, viens no šo maču organizatoriem.

Tas, kurš maltīti sadzird zem smiltīm - tuksneša lapsiņas feneki © DIENA(6)

_Mazo princi _Antuāns de Sent-Ekziperī uzrakstīja, pateicoties 1935. gadā Sahāras tuksnesī sastaptai mazmazītiņai lapsai. Vēlāk uzzināju, ka tuksneša lapsu, ko rakstnieks savā darbā arī pats bija uzzīmējis, sauc par feneku un ka šis jaukais dzīvnieciņš ir drīzāk suns nekā lapsa. Šo gadu sāku ar rakstu par fenekiem, nevis pērtiķiem, jo aizvadītā gada pašā nogalē man izdevās paturēt rokās un samīļot tuksneša lapsiņu.