Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Seši ieteikumi, kā bērniem padarīt zobu tīrīšanu jautrāku

Vecāki zina, ka bērniem ne vienmēr patīk zobu tīrīšanas process, bet ir svarīgi veidot labas zobu tīrīšanas iemaņas jau no bērnības, lai nodrošinātu mutes dobuma veselību ilgtermiņā. Signal zīmola vadītāja Marita Soha un Latvijas Zobu Higiēnistu Asociācijas valdes priekšsēdētāja, zobu higiēniste Ieva Apsīte piedāvā sešus ieteikumus, kā bērniem padarīt zobu tīrīšanas procesu aizraujošāku, jautrāku un interesantāku. 

Recepte svētkiem: Pietiks gan gardam pīrāgam, gan zaķiem ar rozīņu acīm © DIENA(1)

Brīvās dienas mudināt mudina izmēģināt jaunas receptes, pat ja Lieldienas mums vairāk saistās ar priecīgām brīvdienām un pavasara gaidām, nevis reliģiskiem svētkiem un rituāliem. Šī recepte piestāv Lieldienām vienkārši tāpēc, ka pīrāgs ir apaļš un dzeltens. Ja cepsiet pīrāgu-zaķi, atcerieties – Lieldienās visu izšķir forma – zaķis ar rozīņu acīm garšos daudz labāk nekā parasts cepums.

Vēsture Dienā: Pirms 20 gadiem spilgtā atmiņā bija 80.gadu Teātra dienas © DIENA(3)

27. martā pusapaļa jubileja, 55 gadi, Starptautiskajai teātra dienai - tā iedibināta 1961. gadā. Pagājušā gadsimta 80. gados Latvijā Teātra diena bija viena no priecīgākajiem svētkiem. Tolaik Diena vēl neiznāca, toties 1996. gada 27. martā ne tikai ar mājdzīvniekiem, bet arī teātri tuvās attiecībās stāvošā Dienas žurnāliste Tekla Šaitere pievērsās Teātra dienai plašā aptaujā.

Sejas ādas skaistumkopšanas noslēpumi pavasarī

Pavasaris ir grūts laiks sejas ādai, jo jūtams minerālvielu un vitamīnu trūkums, kā arī ārējā vide un mainīgie laikapstākļi tai nenāk par labu. Gaisa temperatūras paaugstināšanās ietekmē uz sejas var parādīties nevēlams spīdums, bet pirmie saules stari var sarūpēt vasaras raibumus un pigmenta plankumus.

Armani atsakās no kažokādu izmantošanas(6)

Itāļu modes mākslinieks Džordžo Armani otrdien atteicies no kažokādu izmantošanas zīmola Armani turpmākajās kolekcijās.Sākot ar 2016.gada rudens/ziemas kolekciju, modes nams Armani lietos tikai mākslīgās kažokādas."Ar prieku paziņoju, ka Armani Group apņēmusies izbeigt dzīvnieku kažokādu izmantošanu savās kolekcijās," teica 81 gadu vecais dizainers.

Latvieša ieraksts Twitter 10 gadu jubilejas zīmīgo tvītu izlasē © DIENA(1)

Mikroblogošanas vietne Twitter atzīmē 10. dibināšanas gadadienu ar video, kurā atskatās uz zīmīgākajiem tvītiem un momentiem šī sociālā tīkla pastāvēšanas vēsturē. Izlasē, ko pārpublicējuši tādi mediji kā Wired,_ USAToday _un CNET, iekļauts arī ASV dzīvojošā latvieša Jāņa Krūma ierakstu. Krūma uzņemtais attēls ar Hudzonas upē avārijas nosēšanās laikā iekritušo aviolaineri un cilvēku glābšanas operāciju jau iepriekš nodēvēts par vienu no nozīmīgākajiem Twitter jebkad publicētajiem attēliem.

Dārgs pētniecības kuģis var tikt pie muļķīga nosaukuma aptaujas dēļ © DIENA(6)

Arktisko reģionu pētniecības kuģis, kura būve Lielbritānijas valdībai izmaksā aptuveni 265 miljonus eiro, var tikt pie samērā nenopietna nosaukuma. Viss tikai tāpēc, ka Lielbritānijas Vides izpētes padome labāko nosaukumu cerēja noskaidrot internetā ievietotā aptaujā, ziņo CNN. Pašlaik ievērojamu zinātnieku vārdu starpā kā absolūts favorīts izvirzījies interneta lietotāja Džeimsa Henda ieteikums - Boaty McBoatface (vārdu spēle - atvasinājums no angļu vārda boat jeb "laiva").

Pāvests trešo gadu amatā atzīmēs ar Instagram konta izveidi © DIENA

Pāvests Francisks trešo gadadienu kopš ievēlēšanas katoļu baznīcas galvas amatā atzīmēs ar konta izveidošanu sociālajā vietnē Instagram, vēsta The Guardian. Nu pāvesta gaitām varēsim sekot līdzi arī foto formātā.Jāatzīmē, ka Francisks trīs gadu laikā sevi parādījis kā visnotaļ inovācijām atvērtu cilvēku.