Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV

Ņujorkas zvērinātie nolemj izvirzīt apsūdzību Trampam

Iepriekšējās izmeklēšanas zvērinātie Ņujorkā ir nobalsojuši par apsūdzības izvirzīšanu bijušajam ASV prezidentam Donaldam Trampam saistībā ar maksājumiem, kas esot veikti pornoaktrisei Stormijai Danielsai pirms ASV prezidenta vēlēšanām 2016.gadā, ceturtdien ziņoja ASV mediji.

Baidens aicina Kongresu aizliegt triecienšautenes © DIENA

ASV prezidents Džo Baidens kārtējo reizi bijis spiests aicināt ASV Kongresu aizliegt automātisko uzbrukuma šaujamieroču tirdzniecību pēc tam, kad pirmdien 28 gadus veca sieviete nošāva trīs deviņus gadus vecus bērnus un trīs pieaugušos kristīgajā sākumskolā Nešvilā Tenesī štatā. Pašu uzbrucēju apšaudē pēc tam nošāva policisti, vēsta The Guardian.

ASV skolā jauna sieviete nošāvusi sešus cilvēkus

Ar vairākiem šaujamieročiem bruņojusies jauna sieviete pirmdien ASV Tenesī štata Našvilā privātā kristiešu pamatskolā nošāvusi trīs bērnus un trīs darbiniekus, pavēstīja pilsētas policijas pārstāvis Dons Ārons.

ASV neuzskata, ka Krievija gatavotos lietot kodolieročus

ASV neuzskata, ka Krievija gatavotos lietot kodolieročus, norādījusi Savienoto Valstu Nacionālās drošības padome, komentējot Krievijas prezidenta Vladimira Putina paziņojumu, ka Krievija izvietos Baltkrievijā taktiskos kodolieročus.

Amazon likvidēs vēl 9000 darbavietu

ASV interneta tirdzniecības uzņēmuma Amazon vadītājs Endijs Džasijs pirmdien paziņoja, ka kompānijā tiks likvidēti vēl 9000 darbavietu, ņemot vērā neskaidro ekonomisko situāciju.

Blinkens aicina ar skepsi pieiet Sji miera plānam

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens pirmdien paudis skepticismu par Ķīnas prezidenta Sji Dzjiņpina ierosināto miera plānu, brīdinot, ka tā varētu būt novilcināšanas taktika, lai palīdzētu Krievijai karā ar Ukrainu.