Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

ASV

ASV apstiprina militāro palīdzību Taivānai

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija pirmo reizi apstiprinājusi tiešu militāro palīdzību Taivānai saskaņā ar ārvalstīm paredzēto atbalsta programmu, trešdien pavēstījušas amatpersonas.

Trampa konkurents atdošot Krievijai okupēto Ukrainu © DIENA

Viens no ASV Republikāņu partijas pretendentiem uz nomināciju kandidēšanai ASV prezidenta vēlēšanās – uzņēmējs Viveks Ramasvami – paziņojis, ka ievēlēšanas gadījumā atzīs Krievijas tiesības uz okupēto Ukrainas teritoriju un apsolīs bloķēt Ukrainas uzņemšanu NATO, ja Krievija pārtrauks militāro sadarbību ar Ķīnu, vēsta Ukrainska Pravda.

Tramps atsācis rakstīt platformā X

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien pēc vairāk nekā divarpus gadu pārtraukuma veica pirmo ierakstu platformā X, kuras iepriekšējais nosaukums ir Twitter.

Bijušais FIB darbinieks atzīst, ka strādājis Krievijas oligarha labā

ASV Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) Ņujorkas pretizlūkošanas nodaļas bijušais priekšnieks Čārlijs Makgonigals otrdien Manhetenas tiesā atzina vainu, ka pēc amata pamešanas strādājis Krievijas oligarha Oļega Deripaskas labā un piedalījies sazvērestībā, lai palīdzētu pārkāpt uzņēmējam noteiktās ASV sankcijas.