Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ASV

ASV piemēro sankcijas 76 Saūda Arābijas pilsoņiem

ASV aizliegs iebraukt ārvalstu pilsoņiem, kas apdraud disidentus, un nekavējoties aizliegs izsniegt vīzas 76 Saūda Arābijas pilsoņiem, tostarp personām, kas saistītas ar žurnālista Džamala Hašogi slepkavību, piektdien paziņojis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Konservatīvo konferencē Tramps apliecinās ietekmi © DIENA

Runā no šodienas līdz svētdienai Floridā notiekošās Konservatīvo politiskās rīcības konferences (CPAC) noslēguma dienā bijušais ASV prezidents Donalds Tramps plāno apliecināt vadošās ietekmes saglabāšanu Republikāņu partijā, paziņojot, ka partijas nākotne atkarīga no tā, vai tā izvēlēsies viņu kā galveno kandidātu ASV prezidenta vēlēšanās 2024. gadā, atsaucoties uz Trampa padomniekiem, vēsta ziņu aģentūra Reuters. Šī būs Trampa pirmā publiskā uzstāšanās pēc prezidenta amata pamešanas.

ASV mīkstina Pfizer Covid-19 vakcīnas uzglabāšanas nosacījumus

Saldēti flakoni ar ASV farmācijas uzņēmuma Pfizer Covid-19 vakcīnām var tikt uzglabāti tādās temperatūrās, kādas parasti ir farmācijas produktu saldētavās, uz laiku līdz divām nedēļām, ceturtdien paziņoja ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA).

ASV piemin pusmiljonu ar Covid-19 mirušo © DIENA

Ar valsts karogu nolaišanu pusmastā uz ASV federālajām ēkām uz piecām dienām un klusuma brīdi īpašā ceremonijā Baltajā namā pieminēts pusmiljons cilvēku, kas ASV miruši ar Covid-19. Pandēmijā dzīvību zaudējušo skaits ASV ir lielākais pasaulē. Un ASV ir arī lielākais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits – vairāk nekā 28 miljoni, vēsta BBC.

ASV Virdžīnijas štats atsakās no nāvessoda

ASV Virdžīnijas štata likumdevēju sapulces abas palātas nobalsojušas par nāvessoda atcelšanu, un tagad šis lēmums vēl jāapstiprina gubernatoram Ralfam Nortemam, kas to varētu izdarīt jau vistuvākajā laikā.

Ar karavīru atsaukšanu vēl nesteidzas © DIENA

Lai gan pērn ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija noslēdza vienošanos ar radikālā islāma kustību Taliban par karavīru atsaukšanu no Afganistānas, jaunais prezidents Džo Baidens un NATO vadība apsver divdesmit gadu ilgušās misijas pagarināšanu.

Boeing aptur 128 lidmašīnu Boeing 777 izmantošanu

ASV aviobūves uzņēmums Boeing pirmdien paziņoja, ka apturējusi lidojumus ar 128 lidmašīnām Boeing 777, jo sestdien ASV aviokompānijas United Airlines lidmašīnai Boeing 777 lidojuma laikā eksplodēja dzinējs.

Baidens: Amerika ir atgriezusies

ASV prezidents Džo Baidens piektdien virtuālajā Minhenes drošības konferencē paziņoja, ka "Amerika ir atgriezusies" un ka transatlantiskās alianses atkal ir ASV prioritāte.

Saniknotais Tramps piedraud republikāņiem © DIENA

Lai gan ASV Senāts pagājušās nedēļas nogalē impīčmenta prāvā attaisnoja Donaldu Trampu, bijušais ASV prezidents ir saniknots par dažu Republikāņu partijas senatoru balsojumu un viņu līdera Miča Makonela komentāriem prāvas laikā. Odiozais politiķis ir piedraudējis senatoriem, ka viņi netiks atkārtoti ievēlēti, ja nenovērsīsies no republikāņu līdera Senātā.