Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ASV

Blinkens un Lavrovs vienojušies tikties 20.maijā

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs un ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens vienojušies tikties nākamnedēļ paredzētās Arktiskās padomes sanāksmes kuluāros Reikjavīkā, trešdien paziņojusi Maskava.

Akciju cenas pieaug, Volstrītā sasniedzot jaunus rekordus

Akciju cenas ASV un Eiropā piektdien pieauga un Volstrītas indeksi sasniedza jaunus rekordus, savukārt ASV dolāra vērtība kritās pēc tam, kad negaidīts ASV bezdarba kāpums aprīlī sekmēja pārliecību par Federālās rezervju sistēmas (FRS) fiskālā un monetārā atbalsta turpināšanos, ASV ekonomikai atkopjoties no Covid-19 pandēmijas.

SpaceX veiksmīgi nosēdina raķeti Starship

Īlona Maska uzņēmums SpaceX trešdien veiksmīgi nosēdināja savā poligonā ASV Teksasas štatā kosmosa raķetes Starship prototipu, izdarot to piektajā mēģinājumā.

Baidens tērēs lielu naudu vidusšķiras stiprināšanai © DIENA

Rezumējot savas prezidentūras pirmajās simt dienās paveikto un iezīmējot nākotnes mērķus, ASV prezidents Džo Baidens paziņojis, ka valsts pārvar Covid-19 pandēmijas un iepriekšējās administrācijas haotiskās darbības radīto krīzi, un solījis triljoniem dolāru lielas investīcijas. To primārais mērķis ir nostiprināt vidusšķiru un palīdzēt miljoniem amerikāņu izrauties no nabadzības, bet turīgākajiem iedzīvotājiem nāksies rēķināties ar augstākiem nodokļiem.

Apple ceturkšņa peļņa vairāk nekā dubultojusies

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple Inc. šā biznesa gada otrajā ceturksnī, kas noslēdzās martā, strādāja ar 23,6 miljardu dolāru (19,5 miljardu eiro) tīro peļņu, tai vairāk nekā dubultojoties salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada, teikts uzņēmuma trešdien publiskotajā paziņojumā.