Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ASV

Kalifornijā jābalso par gubernatora atsaukšanu © DIENA

Aktīvistiem ASV Kalifornijas štatā ir izdevies savākt pietiekami daudz parakstu, lai sarīkotu balsojumu par Demokrātisko partiju pārstāvošā gubernatora Gevina Ņūsama atsaukšanu no amata. Pavalsts vadītājam pārmet gan liberālus lēmumus, gan stingros ierobežojumus Covid-19 pandēmijas laikā, gan gauso vakcinēšanu. Ņūsams iniciatīvu nodēvējis par republikāņu neveiksmei nolemtu mēģinājumu sagrābt varu.

Baidens atzīst armēņu genocīdu

ASV prezidents Džo Baidens sestdien atzinis, ka armēņu slaktiņš, ko Pirmā pasaules kara laikā izvērsa Osmaņu impērija, bija genocīds.

ASV atjauno sankcijas pret Baltkrievijas uzņēmumiem

ASV pirmdien paziņojušas, ka atjauno sankcijas pret deviņiem Baltkrievijas valsts uzņēmumiem, jo līdzšinējā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms ignorējis Vašingtonas prasības atbrīvot politieslodzītos, kas ieslodzīti pēc piedalīšanās demokrātiskos protestos.

NASA veic pirmo helikoptera lidojumu uz Marsa

ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa pārvaldes (NASA) helikopters Ingenuity pirmdien veicis lidojumu uz Marsa, kas ir vēsturē pirmais helikoptera lidojums uz citas planētas.

Par melnādainā nošaušanu apsūdz balto policisti © DIENA

Prokuratūra ASV Minesotas štatā otrās pakāpes slepkavībā apsūdzējusi nu jau bijušo policisti Kimu Poteri, kura svētdien nogalināja likumsargu prasības ignorējušo Danti Raitu. Pieredzējusī policijas darbiniece apgalvo, ka pieļāvusi traģisku kļūdu, jo vēlējusies pret jaunieti izmantot nevis pistoli, bet elektrošoka ierīci Taser. Taču policiste ir baltā, bet upuris – melnādainais, un uzliesmojušas kārtējās protesta akcijas, afroamerikāņu aktīvistiem un viņu atbalstītājiem apgalvojot, ka slepkavība neesot bijusi netīša.