Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ASV

Baidens piedāvā Putinam tikties trešajā valstī

ASV prezidents Džo Baidens otrdien telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu aicinājis viņu deeskalēt saspīlējumu ap Ukrainu un ierosinājis viņiem abiem tuvākajos mēnešos tikties trešajā valstī.

Incidentā pie ASV Kapitolija nogalināts policists

ASV galvaspilsētā Vašingtonā piektdien incidentā līdzās Savienoto Valstu Kapitolijam, kura gaitā autovadītājs taranēja Kongresa ēku kompleksa nožogojumu un uzbruka likumsargiem ar nazi, viens policists zaudējis dzīvību, pavēstīja amatpersonas.

Ņujorkas štats legalizē marihuānu

ASV Ņujorkas štata likumdevēji otrdien pieņēmuši likumprojektu, kas paredz legalizēt marihuānu rekreācijas mērķiem, savukārt štata gubernators Endrū Kuomo jau apsolījis, ka likumprojektu parakstīs.

Divi Kapitolija policisti iesūdz tiesā Trampu

Divi ASV Kapitolija policisti otrdien iesūdzējuši tiesā eksprezidentu Donaldu Trampu par 6.janvāra iebrukuma uzkurināšanu, kurā desmitiem viņu kolēģu tika ievainoti, bet viens zaudēja dzīvību.

Tiesā Džordža Floida nāvē vainoto policistu © DIENA

Šonedēļ ASV sākusies tiesas prāva pret policistu, kuram izvirzīta apsūdzība par pērn aizturēšanās laikā tumšādainā Džordža Floida nonāvēšanu. Notikušais izraisīja plašus pret rasu nevienlīdzību vērstus protestus valstī un arī citviet. Lai gan pierādījumu netrūkst, Floida ģimenes advokāts lietu raksturo kā "smagu".

Tramps aizstāv Kapitolijā iebrukušos cilvēkus

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien aizstāvēja daļu savu atbalstītāju, kas 6.janvārī iebruka ASV Kapitolijā, paziņojot, ka viņi nav radījuši nekādus draudus likumdevējiem, kas bija sapulcējušies apstiprināt viņa konkurenta Džo Baidena uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās.

Baidens pieļauj kandidēšanu uz otru amata termiņu 2024.gadā

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien savas prezidentūras pirmajā preses konferencē pieļāva, ka 2024.gadā varētu kandidēt uz otru amata termiņu, vienlaikus neizslēdzot iespēju, ka pēc pirmā termiņa beigām varētu no cīņas par palikšanu amatā atteikties.

Lielā migrantu plūsma rada problēmas Baidenam © DIENA

Pēdējos mēnešos ASV pieredz migrantu pieplūdumu uz valsts dienvidu robežas. Mediji norāda, ka tajā daļēji ir vainojams Džo Baidena rīkojums, ka pieaugušo nepavadīti nepilngadīgie netiek aizraidīti, bet gan izmitināti pagaidu uzturēšanās centros, kas, kā liecina šonedēļ izplatītie attēli, nenodrošina nepieciešamos higiēnas standartus un distancēšanās iespējas.